Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Βατοπέδι, τέλος

Τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις. Δύο «διαφορετικών» κομμάτων. Δέκα διαδοχικοί υπουργοί. Είκοσι διαδοχικοί υφυπουργοί. Διαδοχικά νομικά και γνωμοδοτικά συμβούλια διαφορετικής σύνθεσης. Και ένα σκάνδαλο διαρκείας σε βάθος δεκαετίας: Βατοπέδι. Ενα σκάνδαλο που συνιστά καραμπινάτη κλοπή δημόσιας περιουσίας.

*

Το Βατοπέδι είναι μια υπόθεση που η «διερεύνησή της» κατέστη, στην πρώτη φάση της, συνώνυμη της καταρράκωσης και των τελευταίων αποθεμάτων σοβαρότητας από τους εταίρους της δικομματικής οπερέτας.

Τώρα, στην ύστατη φάση της, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο δικομματισμός είναι συνώνυμος της πολιτικής σαπίλας.

Χτες, κατόπιν του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου που παρέλαβε ο πρόεδρος της Βουλής, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου κατετάγη, επισήμως και τελεσιδίκως, στην χορεία των παραγεγραμμένων σκανδάλων!

*

Αυτή ήταν η κατάληξη μιας υπόθεσης που ακόμα και η βρωμιά της χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο μιας εξοργιστικής γαλαζοπράσινης επιχείρησης αποπροσανατολισμού.

Το Βατοπέδι. Μια κλασική περίπτωση, όπου οι ένοχοι και οι συνένοχοι έθεσαν τη βρωμιά της πολιτικής τους στην υπηρεσία της απανθρωπιάς της πολιτικής τους.

Αφού έκαναν ό,τι έκαναν με το Βατοπέδι, με τις λίμνες, με τις παραλίμνες, με τα οικόπεδα και με τα «φιλέτα», δε σταμάτησαν εκεί.

Αμέσως μετά, «επένδυσαν» πάνω στην ίδια τους την μπόχα και, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού, προσπάθησαν πίσω από το «δέντρο» της λεγόμενης «κάθαρσης», να αποσπάσουν την προσοχή από τα κυβερνητικά δραπανηφόρα που μαζί με την τρόικα πυρπολούν το «δάσος». Ο,τι δηλαδή έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα 10 εκατομμυρίων Ελλήνων.

*

Επαιξαν επί μήνες, επί χρόνια οι θεομπαίχτες, με το Βατοπέδι. Αντί να κρύβονται από προσώπου Γης για τα πεπραγμένα τους, είχαν και το θράσος να το αξιοποιήσουν για να κρύψουν πίσω από τις θαυματουργές εικόνες του ψεύδους και της υποκρισίας την καταφανή πολιτική, οικονομική και ηθική χρεοκοπία του συστήματός τους. Μόνο που στο βάλτο της δικομματίλας, τα «θαύματα» των τσαρλατάνων έχουν μικρή διάρκεια ζωής.

Ολοι οι Θεοί του Ολύμπου, όλοι οι Αγιοι του χριστιανικού εορτολογίου μπορούν να «ορκιστούν»: Το σύστημά τους δεν «καθαρίζει» και δεν ξεπλένεται με τίποτα. Μόνο ανατρέπεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτική στις διαχειριστικές ικανότητες της κυβέρνησης (2008-12-17 00:00:00.0)
Δάση, βουνά, λίμνες και παραθαλάσσιες εκτάσεις μόνο δημόσια περιουσία (2008-10-23 00:00:00.0)
Οι εισηγητές των άλλων κομμάτων (2008-10-23 00:00:00.0)
Βραχίονας της αντιλαϊκής πολιτικής ο Δήμος της Αθήνας (2008-09-24 00:00:00.0)
Ακυρώστε την παραχώρησή τους σε μονές, Εκκλησία, ιδιωτικές εταιρείες (2008-09-19 00:00:00.0)
Ενα στάδιο πριν τη σηψαιμία! (2008-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ