Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Οχι» στο νομοσχέδιο

«Οχι» στο νομοσχέδιο που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, είπαν οι εργαζόμενοι που χτες το πρωί συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ Υγείας στη Θεσσαλονίκη και απέκλεισαν για μία ώρα το κτίριο όπου στεγάζεται η Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της οδού Αριστοτέλους. Υγειονομικοί και άλλοι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στάθηκαν στην είσοδο του κτιρίου, άπλωσαν τα πανό και, φωνάζοντας συνθήματα, κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων απαίτησαν: Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Πλήρη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και οι συνεισφορές τους στο κόστος των φαρμάκων και των διαγνωστικών εξετάσεων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους ή ανασφάλιστους, τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην Υγεία και την Πρόνοια. Να απαγορευτούν άμεσα οι συμβάσεις των ασφαλιστικών ταμείων με τον ιδιωτικό τομέα. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής εργασίας.

Κάλεσαν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να μπει αποφασιστικά στον αγώνα με το ταξικό κίνημα και να κλιμακώσει την πάλη του. Να συμμετέχει μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στην απεργία στις 23 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ