Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι συνέπειες της «μεταρρύθμισης»

Σαν μανιτάρια «φυτρώνουν» τα ιδιωτικά σχολεία στη Λάρισα. Μέσα στα δύο τελευταία χρόνια που εφαρμόζεται η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση τα σχολεία που άνοιξαν στην πρωτεύουσα, αλλά και σε επαρχιακούς δήμους του νομού είναι πολλά και όλοι κάνουν «χρυσές δουλιές». Μάλιστα, η «επιτυχής οικονομική επένδυση» σε Γυμνάσια και Λύκεια άνοιξε την όρεξη των επιχειρηματιών που δηλώνουν ότι προετοιμάζονται να λειτουργήσουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια μόλις το επιτρέψει η κυβέρνηση!

Είναι φανερό, ότι οι επιχειρηματίες - σχολάρχες εκμεταλλεύονται, κατά τον καλύτερο τρόπο, την πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αποτελεί, ουσιαστικά, το θερμοκήπιο της «επιχειρηματικής» τους δράσης.

Αλλά και στον τομέα της Υγείας πάνε να διαμορφωθούν ανάλογες καταστάσεις στη Λάρισα. Μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σ' αυτό το χώρο έχουν προχωρήσει σε μελέτες αγοράς για την εγκατάσταση και λειτουργία μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτικών μονάδων στο νομό και γενικότερα στη Θεσσαλία. Κι εδώ οι ιδιώτες εκμεταλλεύονται την πολιτική της κυβέρνησης που υποβαθμίζει το ΕΣΥ, για να στρέψει τους ασθενείς προς την ιδιωτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ