Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να παραδειγματιστούν λαοί και πολίτες που στήριξαν τους βομβαρδισμούς

Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο Κόσσοβο και τη Σερβία, αλλά και στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, εκφράζει με ψήφισμα που ενέκρινε σε έκτακτη συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μετά την εκλογή του νέου προεδρείου, την Κυριακή.

«Η δικαιολογημένη αναστάτωση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης, με αφορμή τα κρούσματα λευχαιμίας σε στρατιωτικούς των δυνάμεων παρέμβασης, οφείλει να μετατραπεί σε ουσιαστικό και έμπρακτο ενδιαφέρον για τις δολοφονικές επιπτώσεις στην υγεία των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Οι υπεύθυνοι για τη διασπορά των ρύπων από τα βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου και άλλων χημικών, τοξικών και επικίνδυνων ουσιών από τη στρατιωτική δραστηριότητα αλλά και τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις που βομβαρδίστηκαν, οφείλουν να επανορθώσουν, όσο αυτό είναι δυνατόν. Κυρίως όμως, οι λαοί και οι πολίτες που στήριξαν την πρακτική των βομβαρδισμών, θα πρέπει να παραδειγματιστούν ότι τα πολιτικά προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν με τον αυταρχισμό και την ένοπλη βία», αναφέρεται αναλυτικά στο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ