Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΡΗΤΗ
«ΟΧΙ στο ραδιενεργό θάνατο του ΝΑΤΟ»

  ΑντιΝΑΤΟικές - αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις χτες σε Χανιά, Λασίθι και Ηράκλειο, ενώ  σήμερα πραγματοποιούνται  συσκέψεις κλιμάκωσης του αγώνα

Οργισμένες αντιΝΑΤΟικές, αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις καταδίκης του εγκλήματος της ευρωΝΑΤΟικής ιμπεριαλιστικής συμμορίας στα Βαλκάνια και με αίτημα να φύγει, τώρα, το ΝΑΤΟ από την περιοχή και να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιώτες στη χώρα, έγιναν χτες το βράδυ στα Χανιά, στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου και το Ηράκλειο Κρήτης, ενώ σήμερα γίνονται συσκέψεις με τη συμμετοχή μαζικών φορέων της περιοχής, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, με στόχο την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κλπ.

Με σύνθημα «Ο ραδιενεργός θάνατος χτυπάει την πόρτα μας», πολίτες των Χανίων πραγματοποίησαν χτες το βράδυ μια μαχητική, μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη των Χανίων. Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν πλήθος κόσμου και την οποία οργάνωσε η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, ξεκίνησε στις 7.30 μ.μ. από την πλατεία Αγοράς και διασχίζοντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με αντιΝΑΤΟικά, αντιιμπεριαλιστικά, αντιπολεμικά συνθήματα, έστειλε μήνυμα αντίστασης στο έγκλημα των ιμπεριαλιστών που συντελείται στα Βαλκάνια.

«Το ΝΑΤΟ είναι στα πόδια μας, η βάση της Σούδας είναι στα σπίτια μας, το πεδίο βολής στη γειτονιά μας», φώναζαν οι διαδηλωτές, καλώντας τους συντοπίτες τους, να ξεσηκωθούν, ώστε να επιστρέψουν, τώρα, στη χώρα μας όλοι οι Ελληνες στρατιώτες που βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο, να ξεκουμπιστεί το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Στην πορεία, μαζί με τους φιλειρηνιστές της Επιτροπής Ειρήνης, συμμετείχαν και εκπρόσωποι εργατικών και άλλων μαζικών φορέων της πόλης, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης, έχει προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ σύσκεψη φορέων για ανάληψη κοινών αντιΝΑΤΟικών πρωτοβουλιών.

Πικετοφορία ενάντια στο ΝΑΤΟικό έγκλημα, πραγματοποιήθηκε χτες και στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης και με το σύνθημα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι» πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Ανάλογη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση, που οργανώθηκε από φιλειρηνιστές, πραγματοποιήθηκε, χτες, και στο Ηράκλειο της Κρήτης, δίνοντας το σύνθημα για τη συνέχιση και ένταση του αγώνα ενάντια στις ραδιενεργείς και άλλες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, για να αποχωρήσει το ΝΑΤΟ και τα στρατεύματά του από τα Βαλκάνια και τη χώρα μας μαζί με τις βάσεις του, για να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι στη χώρα μας, τώρα αμέσως.

Σε σύσκεψη με πρόταση τη διοργάνωση πανρεθυμνιακού συλλαλητηρίου ενάντια στο ραδιενεργό έγκλημα και τις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις καλεί, σήμερα το απόγευμα, στις 7 μ.μ., στο ΕΚ, η Επιτροπή Ειρήνης Ρεθύμνου και το Σωματείο Οικοδόμων. Καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι τοπικοί μαζικοί και δημοτικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ