Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΕΥΒΟΙΑ
Ν' αποτρέψουμε τη «νέα τάξη» των ανθρωπόμορφων τεράτων

Την Παρασκευή, 12 Γενάρη, στις 6.30μ.μ., στα Φανάρια της Νεάπολης, στη Χαλκίδα, το μεγάλο αντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο 

ΧΑΛΚΙΔΑ.-

«Μόνο οι λαοί μπορούν να αποτρέψουν τα ΝΑΤΟικά ανθρωπόμορφα τέρατα και τη "νέα τάξη τους", γι' αυτό καλούμε τις μαζικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλο το λαό της Χαλκίδας, να ξεσηκωθούν και ν' απαντήσουν αγωνιστικά». Μ' αυτό το κάλεσμα - ανακοίνωση η Επιτροπή Ειρήνης Χαλκίδας, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών απευθύνεται ανοιχτά στους κατοίκους της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής - που πολλοί έχουν παιδιά που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια γιουγκοσλαβικών πόλεων (Νόβισαντ, Βελιγράδι κ.ά.) και τους καλεί να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πικετοφορία που θα γίνει την Παρασκευή 12 Γενάρη στις 6.30 μ.μ. στα Φανάρια της Νεάπολης.

Οι Χαλκηδαίοι, το αντιιμπεριαλιστικό, το φιλειρηνικό και αντιπολεμικό κίνημα, κάθε δημοκράτης, προοδευτικός, πατριώτης, οικολόγος, ανένταχτος, που το προηγούμενο διάστημα, πρόταξαν την αντίσταση και πάλη τους ενάντια στους ευρωατλαντικούς ΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές και την ελληνική κυβέρνηση που συμμετείχε στο «έγκλημα των Βαλκανίων» θα ξαναδώσουν το "παρών" και θα καταδικάσουν τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ που σκόρπισε τον καρκίνο και το θάνατο με το απεμπλουτισμένο ουράνιο που έριξε κατά τη διάρκεια του βρώμικου πολέμου στην Γκουγκοσλαβία.

Μαζί τους θα βρίσκονται και πολλοί «ΝΑΤΟ-καμένοι» γονείς της Χαλκίδας που τα παιδιά τους σπουδάζουν σε «ούραν(ι)οχτυπημένες» πόλεις της Γιουγκοσλαβίας.

Με δήλωσή της στο «Ρ» η Ντ. Τσ., μητέρα φοιτητή που σπουδάζει στο Νόβισαντ, επισημαίνει τις ευθύνες της κυβέρνησης που κράταγε ανενημέρωτους τους γονείς και δηλώνει την πρόθεσή της να συνεχίσει αγωνιστικά για την επιστροφή όλων των παιδιών (φοιτητών και στρατιωτών) από τη Γιουσκοσλαβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ