Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
Καταγγέλλει απόκρυψη στοιχείων για Γιαννόπουλο

Τον υπουργό Αμυνας Α. Τσοχατζόπουλο καταγγέλλει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Β. Κεδίκογλου, επειδή, όπως αναφέρει, περιφρονεί το Κοινοβούλιο και δεν το ενημερώνει για τις στρατιωτικές μεταβολές του Ε. Γιαννόπουλου κατά τη διάρκεια της γερμανοϊταλικής κατοχής από 10-4-1941 έως 18-10-1944.

Συγκεκριμένα ο Β. Κεδίκογλου σε Επερώτησή του για τον υπουργό Αμυνας παραθέτει την απάντηση του υπουργού στις 31 Δεκέμβρη 2000 στο αίτημά του βουλευτή σύμφωνα με την οποία «από τα τηρούμενα στο ΓΕΣ αλλά και την Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ) αρχεία, δε βρέθηκαν στοιχεία υπηρεσιακών μεταβολών του πρώην ανθυπασπιστή και τώρα βουλευτή Ε. Γιαννόπουλου, για τη χρονική περίοδο από 18-10-1942 μέχρι 18-10-1944.

Ο Β. Κεδίκογλου αναφέρει ότι αυτή η απάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας αποτελεί «μία από τις χειρότερες παραβιάσεις των κοινοβουλευτικών κανόνων» και «ενέχει και εγκλείει απαράδεκτη σκοπιμότητα κάλυψης ενός επίμεμπτου και αλήστου μνήμης παρελθόντος». Καλεί δε τον υπουργό να προσκομίσει στη Βουλή όλα τα στοιχεία των μεταβολών του Ε. Γιαννόπουλου κατά την κατοχή και να δημοσιοποιήσει όλη την εσωτερική υπηρεσιακή αλληλογραφία από την οποία προκύπτει ότι δε βρέθηκαν στοιχεία υπηρεσιακών μεταβολών του Ε. Γιαννόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ