Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Απροκάλυπτη κοροϊδία στο αίτημα των φοιτητών

«Δολοφόνησαν ένα λαό και θάβουν τα παιδιά μας μαζί του». Ηταν η κραυγή οργής ενός από τους δεκάδες γονείς Ελλήνων φοιτητών (περίπου 500 σήμερα) που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια της Γιουγκοσλαβίας και που χτες συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας (φωτογραφία) για να ζητήσουν να απομακρυνθούν οι Ελληνες φοιτητές από τη γειτονική χώρα, όπου δύο χρόνια μετά τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς αποκαλύπτεται σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις το μέγεθος του εγκλήματος των ΝΑΤΟικών.

Η απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα να μετεγγραφούν όλοι οι φοιτητές σε ελληνικά πανεπιστήμια, ήταν αρνητική και δόθηκε προκλητικά από τον υπουργό Παιδείας πολύ πριν την κανονισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία γονιών των φοιτητών που έγινε μετά από 20 μήνες από το τότε που ζητήθηκε πρώτη φορά. Ηταν δε, αποκαλυπτική της κοροϊδίας. Τα λόγια του υπουργού: «Δε θα ληφθεί καμία μονομερής πρωτοβουλία από το υπουργείο Παιδείας, αλλά το ζήτημα το αντιμετωπίζει συνολικά η κυβέρνηση με προσοχή, ευθύνη και ευαισθησία».

Φοιτητές και γονείς από Αθήνα και Θεσσαλονίκη είχαν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας από τις 5 το απόγευμα και οι δηλώσεις αυτές είχαν εξοργίσει τους γονείς, στα πηγαδάκια που είχαν σχηματίσει κάτω από το υπουργείο. «Πουθενά δεν είναι ασφαλή τα παιδιά μας», δήλωναν με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, ενώ κατήγγειλαν ότι «η κυβέρνηση έχει γυρίσει την πλάτη σε αυτά τα παιδιά». Στο πλευρό των συγκεντρωμένων γονιών βρέθηκε ο Δ. Αγκαβανάκης, εκ μέρους της γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ παρών ήταν και ο Στ. Σκοπελίτης, βουλευτής του ΚΚΕ, που από την αρχή ήταν το μόνο κόμμα που στήριξε το αίτημα για επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία.

Η αγανάκτηση των γονιών φούντωσε όταν μετά από τη δίωρη περίπου συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, η αντιπροσωπεία κατέβηκε για να ενημερώσει για το αποτέλεσμα. «Θα ρωτήσει πρώτα το ΝΑΤΟ ο κύριος υπουργός και μετά θα μας απαντήσει», είπε μία από τις μητέρες φοιτητών που συμμετείχε στη συνάντηση, προκαλώντας συνθήματα από την πλευρά των συγκεντρωμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση που έλαβε η αντιπροσωπεία από τον υπουργό ήταν ότι δεν υπάρχει νομιμοποιητική βάση για να πάρει η ελληνική κυβέρνηση μέτρα για τους φοιτητές και θα πρέπει να προκύψουν ενδείξεις ότι υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στους βομβαρδισμούς. Οι γονείς δήλωναν χτες ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα και μετά την άκαρπη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ