Σάββατο 12 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: «"Ο κίνδυνος είναι μπροστά μας. Χρειάζεται σκληρή και μακροχρόνια προσπάθεια". Με αυτά τα λόγια εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για τις οικονομικές εξελίξεις ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθηγητής κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στο μέγεθος και το βάθος της ελληνικής κρίσης, τονίζοντας πολλές φορές ότι "χρειάζονται χρόνια και τεράστιες προσπάθειες για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης". Επισήμανε πως "όσοι ισχυρίζονται ότι το 2013 με τη λήξη του μνημονίου λήγουν και τα προβλήματα, απατώνται". Επίσης, ο κ. Ρουμελιώτης σε ερώτηση που δέχτηκε απάντησε ότι όποια κι αν είναι η επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτε από όλα αυτά» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ: «Για τα δυο μεγάλα κόμματα η ώρα της ευθύνης είναι τώρα. Πρέπει να υπερβούν αμέσως τις επιδιώξεις τους και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους με ορίζοντα πέραν των επόμενων εκλογών. Είναι προϋπόθεση για να παραμείνει η χώρα στα επόμενα χρόνια αξιόπιστος συνομιλητής των εταίρων της. Κατά συνέπεια, πέρα από τις διαφορές τους, που δεν είναι και δυσθεώρητες, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οφείλουν να συμφωνήσουν σε μια στρατηγική που θα κρατάει ανοιχτή τη γραμμή της σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ: «Γιατί τόσο πολλοί και τόσο διαφορετικοί πολίτες επιδίδονται τώρα σε μία πρακτική, την οποία μέχρι πρότινος οι ίδιοι θεωρούσαν λούμπεν; Δεν πρόκειται απλώς και μόνο για εκδηλώσεις τσαμπατζιδισμού, παραβατικότητας ή μόδας (...) Οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν πως ολοένα και περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα δεν δρα για το συμφέρον της κοινωνίας (...) οι πολίτες εξωθούνται να διεκδικήσουν το δίκιο τους με ανορθόδοξους τρόπους (...) Οταν η κοινωνία βράζει και η εξουσία έχει απονομιμοποιηθεί, η καταστολή μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ» (ο Σ. Λυγερός στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ