Τετάρτη 10 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΑΘΗΝΑ
Αύριο το μεγάλο, αγωνιστικό, αντιΝΑΤΟικό ραντεβού

Στις 6 το  απόγευμα., στην πλατεία Κάνιγγος, θα χτυπήσει η καρδιά του ανυπόταχτου αθηναϊκού λαού και της αδάμαστης νεολαίας του 

«Ολοι στην πλατεία Κάνιγγος την Πέμπτη 11 του Γενάρη στις 6 μ.μ.», τονίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ. Ναι, πρέπει να βρεθούμε όλοι εκεί... Να τους καταδικάσουμε. Οπως αυτοί αποφάσισαν να καταδικάσουν ένα ολόκληρο λαό σε θάνατο. Οπως αυτοί αποφάσισαν να βομβαρδίσουν με ραδιενέργεια τα Βαλκάνια. Να καταδικάσουμε και την ελληνική κυβέρνηση, που δηλώνει ότι δε γνώριζε! Να απαιτήσουμε την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα της χώρας.

Ο λαός της πρωτεύουσας, ο λαός της χώρας, πρέπει να βρεθεί και πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οπως, εκείνες τις μέρες του πολέμου που οι δρόμοι της Αθήνας «πλημμύριζαν» από την οργή και την αγανάκτησή του, για το έγκλημα που διαδραματιζόταν στη Γιουγκοσλαβία. Ενός, εγκλήματος, του οποίου τα φρικιαστικά ραδιενεργά αποτελέσματα, υποθηκεύουν το μέλλον της περιοχής και τις ζωές των σημερινών και επόμενων γενιών. Πάνω απ' όλα ο λαός μας, δεν πρέπει να ξεχνά, ότι αυτοί που σήμερα χύνουν «κροκοδείλια» δάκρυα, για τις συνέπειες των βομβαρδισμών, είναι αυτοί που συνυπέγραφαν για την πραγματοποίησή τους. Είναι αυτοί, που χτυπούσαν με γκλοπς και δακρυγόνα τους Ελληνες διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούσαν τον τερματισμό του πολέμου.

Η γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, στην ανακοίνωσή της τονίζει: «Σήμερα η πραγματικότητα επιβεβαιώνει αυτές τις καταγγελίες και αποτελεί δραματική προειδοποίηση για το μέλλον που επιφυλάσσει στους λαούς η ιμπεριαλιστική κυριαρχία». Παράλληλα, καλεί τις μαζικές οργανώσεις να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, να στηρίξουν το συλλαλητήριο, να αναπτύξουν πολύμορφες δραστηριότητες ώστε να εκφραστεί η λαϊκή απαίτηση και αντίσταση στην εγκληματική δραστηριότητα της Νέας Τάξης.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων ΠΑΜΕ - ΠΕΙΡΑΙΑ, με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της πόλης να πάρει μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος αύριο Πέμπτη.

Οι δολοφονικές επιθέσεις των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, κατά του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας με βόμβες από απεμπλουτισμένο ουράνιο σε συνδυασμό με τη ρίψη ραδιενεργών βλημάτων κατά τις πολεμικές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές ασκήσεις στις θαλάσσιες περιοχές του Περσικού Κόλπου, της Αδριατικής, του Αιγαίου και του Ιόνιου Πελάγους, με τη συνειδητή συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης είναι διαρκή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η προσπάθεια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να συγκαλύψουν τις ολέθριες συνέπειες που έχουν για τους λαούς οι βομβαρδισμοί με βόμβες ουρανίου, ενώ καθημερινά αυξάνει ο μακάβριος κατάλογος των νεκρών, αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα της νέας τάξης των ιμπεριαλιστών.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το συνεπές ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και τους μαζικούς φορείς ενισχύοντας το αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό μέτωπο συμβάλλοντας στην κλιμάκωση των αγώνων απαιτώντας:

  • Την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και των φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία.
  • Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορά μας.
  • Τη λήψη μέτρων για την προστασία των κατοίκων των περιοχών που έχουν χτυπηθεί με ραδιενεργά όπλα από το ΝΑΤΟ καθώς και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
  • Την απομάκρυνση των πυρηνικών όπλων και του ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

- Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου», καλεί τον κόσμο να πάρει μέρος στην κινητοποίηση και να ενώσει τη φωνή του με τους άλλους λαούς για την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη διάλυσή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ