Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Καταστολή αντιπολιτευτικών συγκεντρώσεων

TEXΕΡΑΝΗ.--

Επί αρκετή ώρα συγκρούονταν με τις ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη της Τεχεράνης, αλλά και του Ισφαχάν και του Σιράζ, οι χιλιάδες διαδηλωτές, που, σύμφωνα τόσο με φιλοκαθεστωτικά όσο και με φιλο-αντιπολιτευτικά ΜΜΕ, κατέβηκαν στους δρόμους, χθες, για να πραγματοποιήσουν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους λαούς της Τυνησίας και της Αιγύπτου. Τη διαδήλωση είχε καλέσει η λεγόμενη «μεταρρυθμιστική» αντιπολίτευση, υπό τον Μεχντί Καρουμπί και τον Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί, αλλά το καθεστώς δεν είχε δώσει σχετική άδεια.

Σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων, χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονταν σε διάφορα σημεία των πόλεων με τις δυνάμεις καταστολής. Δεν υπάρχει ακριβής εικόνα για τραυματίες ή συλλήψεις, αν και ορισμένα στοιχεία αναφέρουν ότι υπάρχουν αρκετοί.

Οι Μουσαβί και Καρουμπί, είχαν, πρακτικώς, από την περασμένη βδομάδα, τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό. Οι πρώτες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, πάντως, ήταν ότι θα προσπαθήσει να διοργανώσει και νέες διαδηλώσεις.

  • Στην Τεχεράνη έφθασε, χθες, για τετραήμερες επαφές, ακολουθούμενος από πολυμελή αντιπροσωπεία, ο Τούρκος Πρόεδρος. Αντικείμενο των επαφών, η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ