Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η κρίση του καπιταλισμού με εικαστική «ματιά»

Εγκαινιάζεται, αύριο, η έκθεση γελοιογραφίας, που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων (Γκάζι, αίθουσα Δ6), με θέμα την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, τις εξελίξεις, την οικονομία και τα σαρωτικά μέτρα που αναιρούν εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών.

Στόχος της έκθεσης (διάρκεια μέχρι τις 28/2), είναι να δώσουν οι καλλιτέχνες μέσα από την προσωπική τους ματιά, με το δικό τους λόγο, την άποψή τους για την καπιταλιστική κρίση, τις πολιτικές εξελίξεις και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός με τα αντιλαϊκά μέτρα που συναποφασίστηκαν από τις κυβερνήσεις στα όργανα της ΕΕ.

«Σήμερα που οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη καλούνται να σηκώσουν τα βάρη της κρίσης» - αναφέρει ανακοίνωση του ΕΕΤΕ - «που τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνονται (ανεργία, πλήρης εμπορευματοποίηση της Παιδείας και Υγείας, οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, τις συντάξεις, η επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις στην Τοπική Διοίκηση με τον «Καλλικράτη», ακρίβεια, αύξηση των φόρων, κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων κ.λπ.) είναι περισσότερο αναγκαίος ο λόγος των εικαστικών. Εμείς οι εικαστικοί έχουμε γνωρίσει την αναλγησία όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων προς τα βασικότερα των αιτημάτων μας. Σ' αυτό το ζοφερό κοινωνικό περιβάλλον, εμείς οφείλουμε να εντείνουμε την πάλη μας, να συντονίσουμε το βήμα μας με τους αγώνες των εργαζομένων, αγώνες σε ταξική κατεύθυνση και να διεκδικήσουμε ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ