Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέες θεατρικές αυλαίες

«Η επιστροφή της Ιφιγένειας»
«Η επιστροφή της Ιφιγένειας»
Το θέατρο «Συν κάτι» - σύνολο τέχνης παρουσιάζει στο «ΧΩΡΟΣ» (Μεθώνης 46, 1ος όροφος, Εξάρχεια, τηλ. 210-7249.638) δυο ποιητικούς μονολόγους από την Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου. Συγκεκριμένα, την «Επιστροφή της Ιφιγένειας» (κάθε Κυριακή, μέχρι 6/3) και «Ορέστης» (κάθε Δευτέρα, μέχρι 7/3). Σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος. Μουσική: Σταμάτης Σπανουδάκης. Ο Ορέστης και η Ιφιγένεια ξαναζούν τον τραγικό κύκλο των Μυκηνών μέσα στη σύγχρονη πραγματικότητα . Ο Ρίτσος μεταφέρει τις μυθικές συγκρούσεις των ηρώων στο σήμερα, υπογραμμίζοντας την ενότητα, αλλά και τραγικότητα του ελληνισμού μέσα στους αιώνες. Στην «Επιστροφή της Ιφιγένειας» παίζουν: Χριστίνα Τασκασαπίδου, Ορέστης Τρίκας, Κωστής Σαββιδάκης. Στον «Ορέστη» παίζουν: Ορέστης Τρίκας, Κώστας Βαρσάμης, Κωστής Σαββιδάκης. Φωνή Ηλέκτρας: Ελένη Κωνσταντίνου.

  • Δύο πρεμιέρες, σήμερα, στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104. Στη σκηνή 104-1, η ομάδα «Tandem» παρουσιάζει το «Freak show». Από τις ρωμαϊκές αρένες του 100 π.Χ., το τσίρκο και τα freak shows, μέχρι το stand up comedy, τα talk shows και τα τηλεοπτικά realities του 2011, το ερώτημα που αναδύεται είναι κοινό: Πόσο ο ανθρώπινος πόνος αντέχει στο χειροκρότημα και πόσο εσύ αντέχεις να τον χειροκροτάς; Κείμενο: «Tandem». Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Γερογιάννη. Σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Σωτηροπούλου. Κίνηση: Μαρίζα Τσίγκα. Φωτισμοί: Γιώργος Μιχελής. Μουσική σύνθεση, επιμέλεια, πιάνο: Γιώργος Ζιάβρας. Παίζουν: Δημήτρης Αντωνίου, Ειρήνη Γεωργαλάκη, Χριστίνα Δαλαμάγκα, Γιάννης Διακάκης, Ζέτη Φίτσιου. Χορός: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Ελένη Ζαχοπούλου, Κατερίνα Ζησούδη, Γιώργος Ζιάβρας.
  • Στη σκηνή «104+1» ξεκινά σήμερα και το έργο «Τα σκουλήκια» του Παλαιστίνιου συγγραφέα Χιλέλ Μίτελπουνκτ, μια αλληγορία πάνω στο παλαιστινιακό ζήτημα. Το έργο πραγματεύεται τις ζωές του Ααρόν και της Μίρα. Ο Ααρόν ζει και εργάζεται στη φάρμα του Αλεξ, αδερφού της Μίρα. Από ένα ατύχημα χάνει τη μνήμη του. Γνωρίζοντας τον Αλεξ ξαναμαθαίνει τη ζωή από την αρχή. Η Μίρα, που έζησε μέσα στον πλούτο και την πολυτέλεια και εγκατέλειψε το πατρικό της πριν 25 χρόνια. Στα παιδικά της χρόνια ο Μιχαήλ Αγγελος τη «σημάδεψε» και από τότε ήθελε να γίνει ζωγράφος. Ο Αλεξ πεθαίνει και η Μίρα επιστρέφει στο πατρικό της μετά την κηδεία. Εκεί καταλαβαίνει ότι το σπίτι της έχει περάσει στα χεριά του Ααρόν, φίλου και συνεταίρου του αδελφού της. Αυτό το σπίτι θα γίνει η αιτία μιας λυσσαλέας διεκδίκησης και από τους δύο. Και η μάχη για το τι είναι δικό μου, τι μου ανήκει, τι όχι, τι είναι δίκαιο, τι άδικο ξεδιπλώνεται. Μετάφραση: Κωνσταντίνος Καγιαννής. Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης. Σκηνικά - Κοστούμια: Κώστας Μπότσος. Φωτισμοί: Ανδρέας Μπελής. Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Μαρλένε Καμίνσκι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ