Κυριακή 20 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και παίρνουν μέτρα

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας απορρίπτουν το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας για να διασώσουν τα κέρδη των τραπεζών. Ο επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας «JP Morgan», Τζέιμι Ντάιμον, σε δηλώσεις του στις 27 Γενάρη τονίζει: «Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση η οποία θα ανάγκαζε τις τράπεζες να απορροφήσουν μέρος των ζημιών θα ήταν πολύ επικίνδυνη»...

Για το λόγο αυτό, η πλουτοκρατία παίρνει τα μέτρα της. Σύμφωνα με τους προχτεσινούς «Financial Times Deutschland», ο Αντρέας Σμιτς, πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Τραπεζών (BdB), προτείνει να συμπεριληφθούν στα «stress tests» των τραπεζών και τα κρατικά ομόλογα, δηλαδή να τεθεί σε προσομοίωση και η εκδοχή αναδιάρθρωσης του χρέους μιας χώρας της ΕΕ.

Αλλωστε, ότι το κεφάλαιο ουσιαστικά κερδίζει χρόνο για να θωρακίσει τη βιωσιμότητα και την επάνοδό του στην κερδοφορία έχει ξεκαθαρίσει από τις 21 Γενάρη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI), Χανς Πέτερ Κάιτελ, ο οποίος έχει δώσει «σήμα» για ελεγχόμενη χρεοκοπία, τονίζοντας ότι η λύση «είναι μόνο η αναδιάρθρωση με μέτρο. Οι πιστωτές, κάτοχοι ομολόγων της Ελλάδας το γνωρίζουν αυτό και έχουν ενσωματώσει από καιρό τις απώλειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ