Πέμπτη 11 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ»
Νίκησαν οι εργαζόμενοι

Μετά την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων,  η εταιρία επαναπροσέλαβε όλους τους εργαζόμενους που είχε απολύσει τις παραμονές των  γιορτών

Μια σημαντική νίκη πέτυχαν οι οικοδόμοι της Πάτρας, αναγκάζοντας την εταιρία «ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ» να επαναπροσλάβει όλους τους εργαζόμενους - περίπου 15 - που είχε απολύσει την παραμονή των Χριστουγέννων. Η επαναπρόσληψη των απολυμένων έγινε ύστερα από την αποφασιστική παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων και τη θέληση των εργαζομένων της επιχείρησης να αγωνιστούν για να καμφθεί η στάση της επιχείρησης. Η υποχώρηση της εταιρίας έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο και δείχνει την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει η ενωτική δράση των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας σημειώνεται ότι «με την άμεση και αγωνιστική παρέμβαση του Συνδικάτου και την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης, την ενότητα και αποφασιστικότητα των εργαζομένων στην Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρία "ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ", που κατασκευάζει τμήμα της Ευρείας Παράκαμψης της Πάτρας, η εργοδοσία κάμφθηκε και δέχτηκε να επαναπροσλάβει όλους τους εργατοτεχνίτες που είχε απολύσει παραμονές των γιορτών».

«Για μια ακόμη φορά - συνεχίζει η ανακοίνωση - αποδεικνύεται ότι η εργοδοσία για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι το κέρδος και η αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Σε αυτήν την αντιπαράθεση νικητές ήταν οι εργαζόμενοι και οι ανάγκες τους».

Επίσης, τονίζεται: «Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί όλο τον κλάδο σε ενότητα και αγώνα. Για την απόκρουση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων και δικαιωμάτων, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που ενθαρρύνει την εργοδοτική τρομοκρατία και καταπίεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ