Κυριακή 27 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΚΑΤΟΙΚΙΑ Τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ για την αγορά κατοικίας αποδεικνύουν ότι η κρίση συνεχίζεται. Ειδικότερα στη δυτική ακτή, κυρίως στην Καλιφόρνια, οι πωλήσεις το Γενάρη σημείωσαν κάμψη κατά 36,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, η πτώση υπολογίζεται σε 62%. Αυτή η πτώση συνδυάζεται με την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να περικόψει τα επιδόματα στα νέα ζευγάρια για αγορά κατοικίας.

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΚΕΡΔΗ Υπερδιπλάσια κέρδη παρουσίασε για το τέταρτο τρίμηνο, εν μέσω κρίσης, η ισπανική ενεργειακή «Repsol - YPF», με κύρια ενίσχυση των μεγεθών της από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 499 εκατ. ευρώ, έναντι 241 εκατ. ευρώ που ήταν την ίδια περίοδο του 2009. Τα έσοδα τριμήνου έκαναν άλμα 50% στα 1,2 δισ. ευρώ, έναντι 821 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά. Για το σύνολο του 2010, η εταιρεία είχε κέρδη αυξημένα κατά 57%, στα 2 δισ. ευρώ.

ΚΥΠΡΟΣ - ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ Στην υποβάθμιση κατά δύο βαθμίδες της αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, στο επίπεδο Α2, προχώρησε την Πέμπτη ο Οίκος Moody's, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο Οίκος αξιολόγησης επικαλείται ως λόγους της απόφασής του αυτής, τη σταδιακή χειροτέρευση των δημόσιων οικονομικών της χώρας, την έκθεση του τραπεζικού της τομέα στην Ελλάδα και την απουσία ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ