Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΛΑ.Ο.Σ.
Χέρι χέρι στη συκοφάντηση του κινήματος

Απειλές και επικίνδυνη φρασεολογία, με αφορμή την αποδοκιμασία του Θ. Πάγκαλου σε εκδήλωση στο Παρίσι

Αποδέκτης αποδοκιμασιών για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα των μεταναστών, αλλά και γενικότερα, έγινε στο Παρίσι το προηγούμενο Σάββατο ο Θ. Πάγκαλος. Ομάδα φοιτητών φώναξε συνθήματα κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στο Ελληνικό Σπίτι της Πανεπιστημιούπολης, όπου βρέθηκε για την προβολή της ταινίας του Κώστα Γαβρά «Ζ». Μετά τον έντονο διάλογο που είχε με τους φοιτητές, ο Θ. Πάγκαλος αποχώρησε και η εκδήλωση ακυρώθηκε.

Σε μια προσπάθεια να επιτεθεί συνολικά στο λαϊκό κίνημα και να ενεργοποιήσει αντιδραστικά αντανακλαστικά εναντίον του, ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο αργότερα, σε ανακοίνωσή του, για «τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση Γάλλων αναρχικών και Ελλήνων οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ». Η ανακοίνωση εκδόθηκε από το γραφείο της αντιπροεδρίας, αποδεικνύοντας ότι σε κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση, με τον πλέον επίσημο τρόπο, επιστρατεύει τις απειλές και τη συκοφαντία για να δημιουργήσει κλίμα καταστολής και ποινικοποίησης, με άκρως επικίνδυνη φρασεολογία.

Με αφορμή τις αποδοκιμασίες προς τον Θ. Πάγκαλο, στην ανακοίνωση της αντιπροεδρίας γίνεται ξεκάθαρη προσπάθεια να συκοφαντηθεί συνολικά κάθε μορφή λαϊκής αποδοκιμασίας προς την κυβερνητική πολιτική και να επιβληθεί ο νόμος της σιωπής και της συναίνεσης. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «φασιστική αντίληψη», για ομάδες «που ποτέ δεν αποδέχθηκαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία που με τόσο αίμα κερδήθηκε από τον ελληνικό λαό» και σκηνές που «υπονομεύουν την διεθνή εικόνα της χώρας και την προσπάθειά της να εξέλθει από την κρίση».

Στο ίδιο ύφος και με την ίδια πολιτική στόχευση εξέδωσε ανακοίνωση και το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ., με την οποία υποστηρίζει ότι «με ασχήμιες δεν ασκείται εποικοδομητική πολιτική. Οι δήθεν αυθόρμητες "παραστάσεις" εδώ και στο εξωτερικό, είναι προϊόν της στρατηγικής των κομμάτων της αριστεράς. Προφανώς δεν σκέπτονται τις συνέπειες αν τυχόν ξεφύγει μία σπίθα». Ανακοίνωση - απάντηση στον Θ. Πάγκαλο εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι για «τα μυθεύματά του περί τρομοκρατικής επίθεσης, τον διαψεύδει το "video" που προβλήθηκε από τις τηλεοράσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ