Τρίτη 1 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι συμβασιούχοι

Σε νέα κατάληψη του δημαρχείου Ιωαννίνων και πολύμορφη κλιμάκωση του αγώνα με τη στήριξη του ΠΑΜΕ προχώρησαν από χτες συμβασιούχοι απλήρωτοι εργαζόμενοι της πρώην δημοτικής επιχείρησης της ΑΔΕΙ, ενάντια στις 130 περίπου απολύσεις που προβαίνει η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ, η οποία καταφεύγει σε άθλιες και αυταρχικές πρακτικές για να χτυπήσει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πιο αποφασιστικά και πιο δυναμικά, με την στήριξη του ΠΑΜΕ διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων, τη μόνιμη εργασία για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις κόντρα στον εμπαιγμό και την κοροϊδία και από τη νέα δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι μαζί με το ΠΑΜΕ έστηναν αγωνιστικό μπλόκο στην αντεργατική πολιτική, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Τράπεζας, απαιτώντας το πάγωμα των δανείων, να μην κατασχεθούν σπίτια, ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππας Φίλιος, σε συνέντευξή του, στράφηκε ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων. Στο όνομα της δυσλειτουργίας του δημαρχείου, ο Φ. Φίλιος ανέσυρε τον κοινωνικό αυτοματισμό, ανάβοντας παράλληλα το πράσινο φως για παρέμβαση εισαγγελέα και αστυνομίας που έσπευσε να ειδοποιήσει, προκειμένου να συνεδριάσει το χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Κόντρα στην τρομοκράτηση και τον αυταρχισμό, το ΠΑΜΕ εκφράζοντας έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συμβασιούχους της ΑΔΕΙ με τη συμμετοχή εργαζομένων από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, πραγματοποίησε συγκέντρωση χτες το απόγευμα μπροστά από το δημαρχείο, απαιτώντας οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Σε μια συμβολική και συνάμα ουσιαστική κίνηση αποτράπηκε να γίνει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ