Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επίθεση στο κίνημα με κάθε αφορμή

Το επεισόδιο με τον Θ. Πάγκαλο στο Παρίσι επιχειρεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση, για να συκοφαντήσει όσους αντιδρούν στην πολιτική της

Αξιοποιώντας προπαγανδιστικά το επεισόδιο με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Θ. Πάγκαλου στο Παρίσι, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση και τις απειλές σε όσους αμφισβητούν την πολιτική της, σκορπώντας δεξιά και αριστερά απειλές και συκοφαντίες. Ο Γ. Πεταλωτής χαρακτήρισε χτες «καλοβολεμένους» και «συντεχνιακά συμφέροντα» όσους δε συμφωνούν με τα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και αναπαρήγαγε τους ισχυρισμούς του Θ. Πάγκαλου (στο «Μέγκα») ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, κάνοντας λόγο για «οργανωμένο σχέδιο».

Μιλώντας προχτές σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε λόγο για πέντε άτομα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονταν στην εκδήλωση στο Παρίσι και ισχυρίστηκε ότι «έχουν σχέδιο αυτοί, που τους οργανώνουν. Υπάρχει ένα δίκτυο και κύκλωμα σε όλη την Ευρώπη, που προωθεί τέτοιες εκδηλώσεις, τις ενθαρρύνει, είναι τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιοι πολιτικοί σχηματισμοί. Μπορώ να σας πω 5 ονόματα πολύ γνωστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εκεί και τους γνωρίζω αλλά δεν θα το κάνω».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος, φέρνοντας την πραγματικότητα στα μέτρα του, είπε ότι γίνεται προσπάθεια «να αποκοπεί η σημερινή κυβέρνηση από το να έχει επαφή με τον πολίτη» και κατηγόρησε στελέχη της ΝΔ ότι «πολλές φορές και δημοσίως παροτρύνουν και προτρέπουν τους πολίτες να οδεύουν προς την αυτοδικία».

«Την όποια αποδοκιμασία και την όποια διαφορετική άποψη απέναντι σε απόψεις του πρωθυπουργού, υπουργών, πολιτικών ή οποιουδήποτε πολίτη από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο, η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να την υποδαυλίζει, ούτε να επενδύει σε αυτήν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Πεταλωτής.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει τις όποιες προσωποποιημένες αντιδράσεις για να επιτεθεί συνολικά στο κίνημα και να το συκοφαντήσει, απειλώντας το με καταστολή. Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η υπόμνηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι και ο ίδιος διαθέτει οπαδούς, τους οποίους υπονόησε ότι δικαιούται να επιστρατεύσει, σαν αντίποινα για τις αντιδράσεις σε βάρος του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ