Τετάρτη 2 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Σήμερα το συλλαλητήριο των Τουρκοκυπρίων

Κλιμακώνουν τις απειλές Τουρκία - ψευδοκράτος

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Να αντισταθούν στις απειλές του ψευδοκράτους και να δώσουν μαζικό «παρών» στη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Ινονού της κατεχόμενης Λευκωσίας, καλεί τους Τουρκοκύπριους η πλατφόρμα τουρκοκυπριακών «συντεχνιών». Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου υπογραμμίζουν ότι όσοι αντιτίθενται στο «πακέτο μέτρων» της Τουρκίας πρέπει να είναι παρόντες στις διαδηλώσεις, επαναλαμβάνοντας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ότι οι προθέσεις τους είναι ξεκάθαρες, ενάντια στον έλεγχο της Τουρκίας, τα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα που προωθούνται και τον εποικισμό.

Δήλωσαν ακόμα ότι θέλουν οι Τουρκοκύπριοι να διαχειρίζονται μόνοι τις τύχες τους, να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, τονίζοντας ότι τα οικονομικά μέτρα της Αγκυρας θα πρέπει να αποσυρθούν και οι σχέσεις Τουρκίας - ψευδοκράτους να είναι σχέσεις «μεταξύ δύο κρατών».

Το κατοχικό καθεστώς, από την πλευρά του, δεδομένου του όγκου του συλλαλητηρίου της 28ης Γενάρη, που ξεπέρασε τις 40.000, οργανώνεται με κλιμάκωση των απειλών, ανακοινώσεις για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και χαρακτηρίζοντας προβοκάτσια την ύπαρξη σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο συλλαλητήριο. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να ελέγξει όλες τις διαφημιστικές εταιρείες, προκειμένου να μην τυπώσουν πανό ή σημαίες για το συλλαλητήριο.

Χτες, 15 δικηγόροι από τα κατεχόμενα έστειλαν επιστολή στο γραφείο του Δημόσιου Κατήγορου στην Αγκυρα εναντίον του Τούρκου πρωθυπουργού, με την κατηγορία της προσβολής κατά των Τουρκοκυπρίων και απαιτώντας την τιμωρία του. Οι οργανωμένοι δικηγόροι στα κατεχόμενα ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο με σημαίες της Θέμιδος. Σύσσωμη η τουρκική κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει προβοκάτσια το προηγούμενο συλλαλητήριο και καλεί το ψευδοκράτος να πάρει όλα τα μέτρα για να μην επαναληφθεί σε τέτοια έκταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ