Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πολύμορφες πρωτοβουλίες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται η καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας

Με πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ τις πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της καμπάνιας για την οργάνωση της εργαζόμενης νεολαίας, ενώ παράλληλα βρίσκονται κοντά στους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, κοντά στους άνεργους και τη νεολαία της μαθητείας και της κατάρτισης, μεταφέροντας το κάλεσμα της αντεπίθεσης.

Η μεγάλη απεργία της ΛΑΡΚΟ είναι το θέμα της εκδήλωσης που κάνει η Οργάνωση Περιοχής Ανατ. Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ στις 8 Μάρτη στη Λαμία.

Στην Πρέβεζα, στις 12 Μάρτη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Το Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα 1918 - 1948 - Δύο γραμμές σε διαρκή αντιπαράθεση» του Γιώργου Μαυρίκου. Θα μιλήσει ο Κώστας Ντακοβάνος, μέλος του Γραφείου της Αχτιδικής Επιτροπής Εργαζομένων Αρτας - Πρέβεζας - Λευκάδας. Εκδήλωση για το ίδιο θέμα θα γίνει την ίδια μέρα στο Ναύπλιο.

Διήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούν το επόμενο Σαββατοκύριακο οι Εργατικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στην ΕΔΟΘ. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινούν στις 7 μ.μ. Το Σάββατο, 12 Μάρτη, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους μετανάστες. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ, θα παρουσιαστεί το θεατρικό έργο του Γιώργου Σκούρτη «Η απεργία» και μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Την Κυριακή, 13 Μάρτη, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη συνεισφορά του ΚΚΕ στην πάλη για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας. Θα μιλήσει στέλεχος της ΚΝΕ, θα γίνει προβολή DVD για το γυναικείο ζήτημα, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες οργανώνει στο πλαίσιο της καμπάνιας η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου το Μάρτη και τον Απρίλη. Στην Πάτρα, στις 23/3 θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Επιτάφιος» από ομάδα της ΚΝΕ και στις 25 - 26 - 27/3 θα γίνει τουρνουά ποδοσφαίρου. Στην Καλαμάτα, στις 31/3 θα γίνει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι από συγκρότημα της ΚΝΕ. Ανάλογο αφιέρωμα θα γίνει στον Πύργο την 1 Απρίλη και τουρνουά ποδοσφαίρου στη Ζάκυνθο στις 20/3. Στις 12 Μάρτη θα ξεκινήσει με την ταινία «το Αλάτι της γης» σειρά προβολών ταινιών στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλλονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ