Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Κινητοποιήσεις σε ALTER και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα από τις 5 το πρωί οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, καθώς και οι δημοσιογράφοι στο ανταποκριτικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, με αποφάσεις των Ενώσεων, διεκδικώντας την καταβολή των μισθών για τους μήνες Γενάρη και Φλεβάρη. Παράλληλα, σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν αύριο από τις 9 το πρωί οι δημοσιογράφοι, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ - ΜΠΕ), διαμαρτυρόμενοι ενόψει των νέων περικοπών στους μισθούς κατά 10%. Την ίδια ώρα και ενώ στη Βουλή θα συζητείται το θέμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ώστε οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να κινητοποιηθούν μπροστά στο Κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, χτες με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4ωρη στάση εργασίας στο ALTER από τις 6 το πρωί, με αποτέλεσμα να μη μεταδοθεί η πρωινή ενημερωτική εκπομπή. Επόμενη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο σταθμό έχει προγραμματιστεί για αύριο, μέρα που οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 16.00, ενώ το Σάββατο προχωρούν σε νέα 4ωρη στάση εργασίας από τις 14.00 έως τις 18.00.

Στο μεταξύ, μειώσεις μισθών κατά 20% ή αλλιώς απολύσεις πρότεινε στους τεχνικούς η Διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού ΑΝΤΕΝΝΑ.

  • Εμμένουν οι καναλάρχες στην ανατροπή της ΣΣΕ των τεχνικών της ιδιωτικής τηλεόρασης. Χτες, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση μεταξύ της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικής Τηλεόρασης) με την ΕΤΙΤΑ (τεχνικοί τηλεόρασης) για διαπραγμάτευση της νέας ΣΣΕ. Οι καναλάρχες επιμένουν στη δραστική μείωση των μισθών, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων στα «μαγαζιά» που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Παράλληλα, ζητούν την κατάργηση των ειδικοτήτων σε άμεση συνάρτηση με την αλλαγή του άρθρου 9 περί σύνθεσης των εξωτερικών συνεργείων. Ετσι, θα μπορεί ένας εργαζόμενος να αλλάζει ειδικότητα ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης ή και να κάνει ακόμη και τρεις δουλειές με τη θέσπιση των μονομελών εξωτερικών συνεργείων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ