Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προσπάθεια φίμωσης στην Κρήτη

Σε ΕΠΑΛ των Χανίων ο διευθυντής προσπάθησε να εμποδίσει τον Αλέκο Αρβανιτίδη, εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, να μιλήσει με τους εκπαιδευτικούς για την απεργία και την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης! Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στα Χανιά καταγγέλλει τον διευθυντή και σημειώνει: «Ο εν λόγω διευθυντής και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) στην ΕΛΜΕ Χανίων, προσπάθησε να εμποδίσει τον Αλέκο Αρβανιτίδη, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ, να μιλήσει και να ενημερώσει τους συναδέλφους για την απεργία και την κλιμάκωση της πάλης.

Ο εν λόγω διευθυντής προέβη σε αυτή την πράξη παρά το γεγονός ότι ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο σχολείο και παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ συνοδευόταν από 4μελές κλιμάκιο εκπαιδευτικών συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και μάλιστα η μία εκ των οποίων εργάζεται στο συγκεκριμένο σχολείο. Αρα το "επιχείρημα" ότι "δεν θα μιλήσεις, γιατί δε σε ξέρω", που ούτως ή άλλως δεν ευσταθεί, είναι αποκαλυπτικό των προθέσεών του. Επίσης, τη στάση του καταγγέλλει με ανακοίνωση και το ΔΣ της ΟΛΜΕ, ενώ προξενεί εντύπωση ότι ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) αρνήθηκε να καταδικάσει το γεγονός! Και εις ανώτερα!».

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδίκασε το γεγονός και, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι «θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός της παρεμπόδισης συνδικαλιστικής ενημέρωσης». Αναφέρει ότι «είναι αυτονόητο ότι οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να διευκολύνουν τη συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων από τους εκπροσώπους του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ