Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑμΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Εισέπραξαν αρνήσεις στα αιτήματά τους

Μετά τη χτεσινή τους απεργία, συνεχίζουν επ' αόριστον τον αποκλεισμό της σχολής, με τη συμπαράσταση των μαθητών τους

Απεργία και συμβολικό κλείσιμο της Σχολής Κατάρτισης ΑμΕΑ Αθηνών στο Γαλάτσι πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι της σχολής, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται απ' το προηγούμενο σχολικό έτος (μισθοί Ιούνη, Ιούλη 2010, αποζημίωση, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων).

Ο αποκλεισμός της Σχολής συνεχίζεται επ' αόριστον, αφού σύμφωνα με τους εργαζόμενους, σε συνάντηση που είχαν χτες με το διοικητή του ΟΑΕΔ, εισέπραξαν άρνηση σε όλα τα ζητήματα. Για τα δεδουλευμένα τους είπαν ότι γίνονται ενέργειες, αλλά, επειδή η διαδικασία είναι περίπλοκη και γραφειοκρατική, δεν ξέρει πότε τελικά θα πληρωθούν! Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΔ για μείωση του ωρομισθίου τους (μειώθηκε από 24 ευρώ σε 16 ευρώ για τους εργαζόμενους ΠΕ), αλλά, όπως καταγγέλλουν, ο διοικητής δήλωσε ότι δεν προτίθεται να το επανεξετάσει. Επίσης, δε συζήτησε καν το αίτημα για τη δημιουργία προστατευόμενων εργαστηριών για τους ανθρώπους με αναπηρία που μαστίζονται απ' την ανεργία (ξεπερνάει το 95% στους ικανούς προς εργασία ανάπηρους). Αρνητικός ήταν και στο θέμα της καταβολής του επιδόματος ειδικών συνθηκών που οι εργαζόμενοι είχαν κερδίσει σε δικαστήριο με τον ΟΑΕΔ το 2004. Το επίδομα ειδικών συνθηκών χορηγήθηκε αναδρομικά για τα έτη 2000-2003 και σταμάτησε να χορηγείται έκτοτε.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι οι καταρτιζόμενοι δεν έχουν πάρει το επίδομα κατάρτισης που είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα για το Γενάρη και το Φλεβάρη. Ο διοικητής είπε ότι το επίδομα του Γενάρη θα καταβληθεί άμεσα.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται η μαθητική κοινότητα της Σχολής και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ