Πέμπτη 3 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση αγωνιστικής υποδοχής της υπουργού

Αύριο στην Πτολεμαΐδα, στις 10 π.μ., η αγωνιστική απάντηση των σπουδαστών με αφορμή τη σύνοδο προέδρων ΤΕΙ στην πόλη

Αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ, δίνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών με την κινητοποίηση που διοργανώνει αύριο Παρασκευή στις 10 το πρωί στην Πτολεμαΐδα, όπου πραγματοποιείται η σύνοδος των Προέδρων των ΤΕΙ, παρουσία της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου.

Το ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε ξεσηκωμό. Να δώσουν συνέχεια στους μεγάλους αγώνες του λαού και της νεολαίας για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, «η κυβέρνηση ετοιμάζει την κατάθεση του νέου νόμου - πλαίσιο, του νόμου - έκτρωμα που μετατρέπει τα ΑΕΙ σε επιχειρήσεις με δίδακτρα και τα ΤΕΙ σε ΙΕΚ.

Την ίδια ώρα: Οι σπουδές μας, εργαστήρια, μαθήματα βρίσκονται στον αέρα. Η υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ συνεχίζεται, με αποτέλεσμα να παίρνουμε αργά τα βιβλία, η σίτιση να είναι στον αέρα για την επόμενη χρονιά, τα δωμάτια στις εστίες να είναι ελάχιστα. Κάνουμε τις πρακτικές σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου. Οι οικογένειές μας βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ οι μισθοί και τα δικαιώματα των γονιών μας χτυπιoύνται. Οι περισσότεροι σπουδαστές αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα για να τα βγάλουμε πέρα.

Πίσω από τη βιτρίνα που θέλουν να παρουσιάσουν οι διοικήσεις, οι οποίες τώρα ζητούν χρήματα για να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις τραγικές συνέπειες αντιλαϊκών μέτρων στις σπουδές μας, στην οικογένεια και στη ζωή μας. Ολα όσα μας έταζαν για "ανωτατοποιήσεις" και τώρα για "πανεπιστημιοποιήσεις", τα έχουμε φάει με το κουτάλι. Είδαμε όλα αυτά τα χρόνια πού κατέληξαν. Θέλουν τα ΤΕΙ και τους σπουδαστές τους, όλους εμάς που είμαστε από εργατικές λαϊκές οικογένειες, μισομορφωμένους, φτηνούς και ευέλικτους.

Δεν πάει άλλο. Τώρα πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Μόνο η οργανωμένη πάλη λαού και νεολαίας θα τους σταματήσει και θα ανοίξει το δρόμο για την κοινωνία των αναγκών μας. Η γραμμή της πάλης, για να βγει ο λαός νικητής από την κρίση και όχι τα μονοπώλια, είναι η μοναδική που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέες κατακτήσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα μπροστά στις εκλογές στις 4 - 15 Δεκέμβρη (2017-11-29 00:00:00.0)
Κάλεσμα συμπόρευσης και κοινής δράσης με το ΚΚΕ (2016-10-15 00:00:00.0)
Διαδηλώνουν ενάντια στη διάλυση των ΤΕΙ (2013-03-27 00:00:00.0)
Η κατάσταση στα ΤΕΙ και η απάντηση του κινήματος (2004-10-15 00:00:00.0)
Οι σπουδαστές δε θα δεχτούν άλλη κοροϊδία (2000-02-22 00:00:00.0)
Οι αγώνες που ξεκινήσαμε να συνεχιστούν (1995-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ