Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τραγούδια στην πόλη...

Γιάννης Χαρούλης
Γιάννης Χαρούλης
Ο Γιάννης Χαρούλης με το λαούτο και τη μουσική συντροφιά του αφηγείται μουσικές του «ιστορίες» στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος). Το πρόγραμμα - κάθε Παρασκευή, Σάββατο (10.30μμ)- περιλαμβάνει τραγούδια των δίσκων του «Γύρω μου και εντός» και «Χειμωνανθός», της νέας δισκογραφικής δουλειάς του, κομμάτια που αγαπά και φυσικά τραγούδια της Κρήτης.

  • Συνεχίζονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο οι εμφανίσεις της Ελένης Βιτάλη στο «Κύτταρο». Μαζί της ο Haig Yazdjian, η Μυρτώ Ναούμ και ο Καραγκιόζης του Αθου Δανέλλη.
  • Στον Μάνο Χατζιδάκι αφιερώνεται το πρόγραμμα του Σταύρου Ξαρχάκου, κάθε Κυριακή και Δευτέρα (9μμ), στο «Gazarte» (Βουτάδων 32-34, Γκάζι, στάση Κεραμεικός), με τη 12μελή ΚΟΕΜ και ερμηνευτές τους Μάρθα Φριντζήλα, Ηρώ Σαΐα και Γιάννη Παλαμίδα. Το πρώτο μέρος του προγράμματος περιλαμβάνει τα τραγούδια του «Μεγάλου Ερωτικού», με διαφορετική ανάγνωσή τους, ενώ το δεύτερο επιλογή τραγουδιών του αξέχαστου συνθέτη.
  • Συναυλία στο «Gazarte» (Βουτάδων 32, Γκάζι, 210 34 52 277) και σήμερα (10.30μμ), με τον Amadou και την Mariam από το Μάλι. Οι δρόμοι των δύο καλλιτεχνών διασταυρώθηκαν το 1977 στο ινστιτούτο τυφλών νέων στο Bamako (και οι δύο είναι τυφλοί) και το δημιουργικό ταξίδι τους τους καταξίωσε και με συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες (Many Chao, «Coldplay», «Pink Floyd» κ.ά). Η μοναδική μείξη ποπ μελωδιών, με μεθυστικούς ρυθμούς από την κιθάρα του Amadou και οι φωνητικές εναλλαγές προσφέρουν ένα μοναδικό ακουστικό αποτέλεσμα, που έχει αγαπηθεί παντού.
  • Το «Ζωντανό ρεμίξ στον Ιανό», με τον Νίκο Πορτοκάλογλου κάθε Παρασκευή, Σάββατο μέχρι 12/3, στον «Ιανό» (Σταδίου 24). Ο τραγουδοποιός, με τρεις μουσικούς, «ρεμιξάρει» τα ηλεκτρικά του τραγούδια, ξαναδίνοντάς τους τη λιτή, πρωταρχική τους μορφή.
  • Στον ίδιο χώρο, στις 8 και 15/3 (9μμ) παρουσιάζεται το μουσικό αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Το παραμύθι της Ευτυχίας» του Σπύρου Κουρκουνάκη, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Τραγουδούν: Κώστας Μάντζιος, Γεωργία Γρηγοριάδου, Μαρία Κανελοπούλου. Παίζουν: Αρετή Κοκκίνου - κλασική κιθάρα, Θαλής Παπαδόπουλος - μπουζούκι, μπαγλαμάς, Σταύρος Αναστασιάδης - κοντραμπάσο, Θανάσης Γεωργάρας - μπουζούκι, Γιώργος Σχοινάς - ακορντεόν, Σπύρος Κουρκουνάκης - πιάνο, μουσική επιμέλεια.
  • «Πες πως μ' αντάμωσες μια νύχτα σ' ένα όνειρο...!» τιτλοφορείται το πρόγραμμα του Σταμάτη Κόκοτα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο (11μ.μ.), στα «Εννέα Ογδοα» (Λ. Αλεξάνδρας 40, 210 82 35 841). Μαζί του οι: Τάκης Μπινιάρης, Νανά Γεωργιάδου, Τίνα Τράκου.
  • Την Καθαρή Δευτέρα (10.30μμ) ο Χρήστος Τζιτζιμίκας προσκαλεί στο «Ποντίκι» (Επτανήσου 9, Κυψέλη, 210 8232971), σε παραδοσιακό αποκριάτικο πρόγραμμα, με τίτλο «Πώς το τρίβουν το πιπέρι...». Μαζί του, οι μουσικοί: Γιώργος Τσουμάνης - κλαρίνο, Δημήτρης Γάσιας - βιολί, Κώστας Σιδερής - λαούτο, Νίκος Τσιατσούλης - κρουστά/τραγούδι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ