Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παλιές ναι, ξεχασμένες όχι

Το ΚΘΒΕ δραστηριοποιεί και φέτος το Κλιμάκιο Μακεδονίας - Θράκης, με στόχο την παρουσίαση παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές με δυσκολίες πρόσβασης των θεατών.

Ξεκινά δίμηνη περιοδεία από το νομό Φλώρινας, με τρία μονόπρακτα του Αντον Τσέχωφ, υπό τον τίτλο «Ιστορίες για αρκούδες», στα οποία κυριαρχεί η διαχρονική δυναμική της κωμωδίας και η βαθιά αγάπη του συγγραφέα για τις αντιφάσεις και αμφισημίες της ανθρώπινης ύπαρξης. Η επίσημη πρεμιέρα (10/3) θα δοθεί στο χωριό της Φλώρινας Μελίτη.

Πρόκειται για τα μονόπρακτα: «Πρόταση γάμου», «Οι βλαβερές συνέπειες του καπνού» και «Η αρκούδα», σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Σκηνικά - κοστούμια: Αννα - Μαρία Βάσιακ. Παίζουν: Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Τάσος Πανταζής, Μαρίνα Χατζηιωάννου.

Το ΚΘΒΕ επανιδρύει το «Υπερώον», που θα λειτουργεί στον 7ο όροφο (φουαγιέ) της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Στο «Υπερώο» θα παρουσιαστεί η παράσταση «Υπάρχει και φιλότιμο», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη. Πρόκειται για κωμωδία βασισμένη στο έργο των Αλέκου Σακελλάριου - Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ανώμαλη προσγείωση». Η πρεμιέρα θα δοθεί στις 11/3. Σκηνικά - κοστούμια: Ερση Δρίνη. Φωτισμοί: Γιώργος Ταρκάσης. Παίζουν: Κώστας Σαντάς, Πάολα Μυλωνά, Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη, Κατερίνα Λύκου, Κώστας Σαντάς, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Νίκος Κολοβός, Ευάγγελος Χαλκιαδάκης, Θανάσης Κεραμίδας, Ρούλα Παντελίδου, Κώστας Ιτσιος, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ