Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Εργατικό ατύχημα στη «ΜΑΚΡΟ»

Σοβαρά τραυματίστηκε ένας 32χρονος εργαζόμενος στην επιχείρηση «ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ», στη Λάρισα, όταν καταπλακώθηκε, προχτές, από παλέτες με προϊόντα που μετέφερε κλαρκ. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύεται με πολλά σπασίματα στα πόδια του. Σε ανακοίνωσή τους για το εργατικό ατύχημα το Σωματείο Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας και το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση, καταγγέλλουν ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν με αίμα τις νέες εργασιακές σχέσεις που επιβάλλει η εργοδοσία. «Από τη μία - τονίζουν - οι απολύσεις έχουν πάρει τρομακτικές διαστάσεις κι από την άλλη η εντατικοποίηση της εργασίας και οι εξαντλητικοί ρυθμοί για τους εργαζόμενους».

Και υπογραμμίζουν: «Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία χρόνια από τα 220 περίπου άτομα αρχικό προσωπικό, έχουν απομείνει σήμερα μόνο 79! Στο τμήμα, δε, που έγινε το ατύχημα, από 8 άτομα που υπηρετούσαν στη βάρδια σήμερα είναι μόνο 4! Κι όλα αυτά με πρόσχημα την κρίση και με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

Το Σωματείο εργαζομένων στην επιχείρηση ΜΑΚΡΟ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ ΛΑΡΙΣΑΣ και ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Νομού Λάρισας με αφορμή το ατύχημα του 32χρονου συναδέλφου, καλούν τους συναδέλφους να απαντήσουν δυναμικά το επόμενο διάστημα με τη μαζικοποίηση του σωματείου, τη δημιουργία Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Να απαιτήσουν μέτρα ασφαλείας στο χώρο δουλειάς, να σταματήσει τώρα η εντατικοποίηση της εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ