Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Απέσυρε απόφαση για ατομικές συμβάσεις εργασίας

Κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Λάρισας, η εργοδοσία του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «ANIMUS» απέσυρε την απόφασή της να συνάψει ατομικές συμβάσεις εργασίας με τους εργαζόμενους, για μείωση μισθών κατά 40%.

Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Κλινικών επισημαίνει ότι «η αναστολή τον ατομικών συμβάσεων είναι ένας ελιγμός μπροστά στην πίεση που ασκεί η δύναμη της οργανωμένης συλλογικής πάλης του ταξικού κινήματος» και πως «αναδεικνύει ότι ο μόνος τρόπος που έχουν για να απαντήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στον πόλεμο που έχουν κηρύξει στη ζωή μας, είναι ο δρόμος της αποφασιστικής σύγκρουσης με τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η εργοδοσία της "ANIMUS" δηλώνει ότι απαρνείται τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έπαιξε στη σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας μπροστά στον κίνδυνο της γενικής κατακραυγής. Το σίγουρο είναι, και το δηλώνει ευθαρσώς, άλλωστε, ότι δεν απαρνείται ούτε τώρα, ούτε ποτέ να κάνει χρήση του δικαιώματος να πετσοκόβει μισθούς με την απειλή της απόλυσης. Αυτό σημαίνει και το πρόσχημα "πάνω απ' όλα προέχει η διατήρηση των θέσεων εργασίας". Ζητά δηλαδή οι εργαζόμενοι να δέχονται να δουλεύουν με μισθούς πείνας και χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Στον "κοινό αγώνα" που καλεί η εργοδοσία οι εργαζόμενοι κατηγορηματικά να απαντήσουν με τη δική τους οργάνωση, με το δικό τους ταξικό αγώνα. Κανένας συνάδελφος ή συναδέλφισσα να μην ακολουθήσει τα καλέσματα της εργοδοσίας για συναίνεση. Να μη δείξει καμία ανοχή... Κανένας εργαζόμενος, μετά από αυτές τις εξελίξεις, να μην εφησυχάσει, σε κανένα χώρο εργασίας. Να συσπειρωθεί στο ταξικό μας σωματείο, να δυναμώσει το ΠΑΜΕ. Αμεσα να οργανωθεί συγκροτώντας επιτροπές αγώνα παντού. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ την Τετάρτη 9 Μάρτη, στις 7.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ