Σάββατο 5 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 10 ΜΑΡΤΗ
Εντείνεται η δραστηριότητα για την επιτυχία τους

Σε χώρους δουλειάς, με συσκέψεις, εξορμήσεις και συζητήσεις, οι δυνάμεις ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ και ΜΑΣ δουλεύουν για την επιτυχία των συλλαλητηρίων

Εντείνεται η δραστηριότητα των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ και του ΜΑΣ, για την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 10 Μάρτη. Καθημερινά, μέσα σε χώρους δουλειάς, με συζητήσεις, περιοδείες και συσκέψεις, καλούν τους εργαζόμενους να μετατρέψουν τη μέρα αυτή, σε μέρα κλιμάκωσης του αγώνα, τιμώντας, με αυτόν τον τρόπο, την Παγκόσμια Μμέρα της Γυναίκας.

Χτες, οι δυνάμεις του κλαδικού Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού και της ΟΓΕ πραγματοποίησαν το απόγευμα περιοδεία στο τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας «MARFIN». Εκεί εργάζονται περισσότερες από 120 νέες γυναίκες, στην πλειοψηφία τους «ενοικιαζόμενες». «Για πρώτη φορά έγινε περιοδεία στη MARFIN, με τέτοια επιτυχία. Οι γυναίκες άκουγαν με μεγάλη προσοχή το κάλεσμα για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας», δήλωσε στον «Ρ» ο Γιάννης Χιωτέλης, γραμματέας του Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού.

Επιπλέον, οι ταξικές δυνάμεις βρέθηκαν στη βιομηχανία ξύλου «LARO», όπου συζήτησαν με τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο εξόρμησης που πραγματοποίησαν. Στη Λάρισα, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα ανακοίνωσε μια σειρά πρωτοβουλίες που παίρνει για την ανάδειξη των προβλημάτων των γυναικών και της πρότασης διεξόδου.

Οι συγκεντρώσεις για τις 10 Μάρτη έχουν οριστεί στην Αθήνα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Πληθαίνουν οι παρεμβάσεις

Στο μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς:

  • Το Σάββατο 5 Μάρτη: Από το χώρο του Εμπορίου, θα γίνει πανεξόρμηση στην Ερμού στις 11 π.μ. και στις 12 το μεσημέρι, στο πολυκατάστημα «Hondos» στην Ομόνοια.
  • Την Τρίτη 8 Μάρτη:

-- Παρέμβαση στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά, 10 το πρωί με 12 το μεσημέρι.

-- Εξόρμηση στον «Κατσέλη».

-- Θα γίνει εκδήλωση στα «Praktiker» Ταύρου στις 2.00 μ.μ.

-- Παρέμβαση στα εργοστάσια ΜΑΚΟΠΛΕΞ, ΤΣΑΚΙΡΗΣ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ, ELITE, ΦΕΙΔΑΣ, ΛΟΥΝΑ.

-- Στα εργοστάσια Μετάλλου ΧΕΡΟΥΒΙΜ και ΣΒΑΜΠΕ.

-- Στην Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ στη Συγγρού. Στην EXECUTIVE, στη FIRSTDATA, στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα στο Γέρακα και στην EUROBANK Καλλιθέας.

-- Στα ξενοδοχεία «Athens Plaza», «Novotel» και «Marriot». Επίσης, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «Hilton».

-- Παρέμβαση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, από το χώρο των εργαζομένων στην καθαριότητα.

  • Την Τετάρτη 9 Μάρτη:

-- Παρέμβαση στην ΠΥΡΚΑΛ.

-- Παρέμβαση στον «Ευαγγελισμό», από το χώρο των εργαζομένων στην καθαριότητα.

-- Παρέμβαση στα ξενοδοχεία «Metropolitan» (όπου οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν ΓΣ) και «Intercontinental».

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικών και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Αττικής οργανώνει σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση των γυναικών και όλων των εργαζομένων του κλάδου, την Κυριακή 13 Μάρτη, στις 11 π.μ., στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος ορ.).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, πραγματοποιεί συγκέντρωση - συζήτηση την Τετάρτη 16 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), όπου καλούνται οι εργαζόμενες στις κατασκευές, καθώς και οι εργαζόμενες, άνεργες, νοικοκυρές, γυναίκες και κόρες των οικοδόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ