Πέμπτη 10 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας

Την παραίτησή του, που έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό, υπέβαλε χτες ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών (με αρμοδιότητα την είσπραξη των φόρων) Δ. Γεωργακόπουλος. Η παραίτηση συνοδεύτηκε με επιστολή στην οποία περιέχονται αιτιάσεις για τον τρόπο που το επιτελείο του Γ. Παπακωνσταντίνου χειρίζεται θέματα που σχετίζονται με τα δημόσια έσοδα. Την υστέρηση των εσόδων, όμως, καταλογίζει και το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών σαν πρόβλημα στη συνεργασία του με τον πρώην γενικό γραμματέα.

Στο α' δίμηνο του 2011 και παρά τις τρανταχτές ανατιμήσεις φόρων (ΦΠΑ κ.ά.) τα κρατικά έσοδα κατέγραψαν μείωση πάνω από 9%, με τον κρατικό προϋπολογισμό (σε 12μηνη βάση) να βάζει στόχο για αύξηση 8,5%.

Οι τεράστιες «αποκλίσεις» από τους αντιλαϊκούς στόχους οφείλονται στην κάθετη πτώση της μάζας του ΦΠΑ, μετά και τη συνεχή συρρίκνωση της λαϊκής κατανάλωσης.

Κυβερνητικοί παράγοντες διαπιστώνουν τώρα ακόμη μεγαλύτερες «δυσκολίες» ειδικά για τη συγκέντρωση του ΦΠΑ, γεγονός που έχει να κάνει και με το ξεζούμισμα αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών από τα χαράτσια της λεγόμενης «περαίωσης». Σε αυτό το πλαίσιο κυβέρνηση και τρόικα σκοπεύουν να κλιμακώσουν και με πρόσθετα «διορθωτικά μέτρα» προκειμένου να αναπληρώσουν τις «απώλειες» αποκλειστικά σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ