Κυριακή 14 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Συναυτουργοί στο διαρκές έγκλημα τότε και τώρα

Τα όσα τώρα αποκαλύπτονται από τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου από το ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, μεγαλώνουν τη φρίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Η κυρίαρχη προπαγάνδα επιδιώκει να «περάσει» στις λαϊκές συνειδήσεις όλα τα άλλοθι που θα εμποδίσουν την προσέγγιση της ουσίας ενός διαρκούς εγκλήματος, προκειμένου να αποτρέψει τη συνειδητή κατεύθυνση της πάλης ενάντια στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών, που συνεχίζονται.

Η πραγματική ουσία δεν είναι το αν γνώριζε η κυβέρνηση για τη χρήση των συγκεκριμένων όπλων, τις τραγικές συνέπειες από τη χρήση τους, αν πήρε μέτρα για τον ελληνικό στρατό και άλλα παρόμοια... Γιατί μαζί με το γεγονός ότι γνώριζαν τα πάντα, το βασικό είναι ότι συμμετείχαν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Σήμερα προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία των λαών. Ευθύνες ιστορικές γιατί είναι «συνένοχοι στο φόνο» όχι ως απλοί συνεργοί, αλλά ως συναυτουργοί. Φαίνεται από τη μικρή αναδρομή που κάνει σήμερα ο «Ριζοσπάστης» για την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία από το ρεπορτάζ των τότε ημερών. Ο λαός μπορεί και πρέπει να τους τιμωρήσει «κατά πώς πρέπει» στέλνοντάς τους στον Καιάδα της ιστορίας.

Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο του Ν. Μπογιόπουλου,«ΒΑΛΚΑΝΙΑ - 78 μέρες "στόχος" του ΝΑΤΟ», έκδοση του «Ριζοσπάστη» και της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ