Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Την ανάκληση των απολύσεων στην ΚΟΣΜΟΤΕ και γενικότερα στον όμιλο του ΟΤΕ ζήτησε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πρωτούλης, καταγγέλλοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοφανής και άγρια επίθεση κατά των εργαζομένων από τη διοίκηση του Ομίλου. Υπογράμμισε δε ότι οι απολύσεις γίνονται σε μια επιχείρηση με τεράστια κερδοφορία, αφού έχει ετήσιο κύκλο εργασιών δύο δισ. ευρώ. Την Παρασκευή ανακοίνωσε 69 εκατομμύρια κέρδη και τη Δευτέρα ανακοίνωσε 120 απολύσεις στην ΚΟΣΜΟΤΕ, στη VALUE και το «Γερμανό».

Στην παρέμβασή του, ο Γ. Πρωτούλης τόνισε ότι στη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, η επιχείρηση αρνήθηκε να δεσμευθεί ότι δε θα προχωρήσει στην εφαρμογή παρόμοιου προγράμματος απολύσεων και για το 2011 και είπε ότι οι όποιες θέσεις του υπουργείου εξαφανίστηκαν μπροστά στα «θέλω» της εταιρείας. Οι εξελίξεις αυτές, είπε, αποκαλύπτουν το μύθο της σύνδεσης της προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας με τη διασφάλιση και τη διεύρυνση των κερδών των επιχειρήσεων, αφού η πιο κερδοφόρα επιχείρηση αυτή τη στιγμή απολύει και έχει προσανατολισμό και στρατηγική τη μείωση των μισθών και των δικαιωμάτων εκείνων που θα μείνουν στη δουλειά.

Η διαδικασία της εθελουσίας, υπογράμμισε «είναι πιστόλι στον κρόταφο» και ανέφερε ότι σε μια σειρά από άλλες επιχειρήσεις του χώρου προχωρούν εκβιαστικά και με την απειλή της απόλυσης στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ολα αυτά, είπε ο Γ. Πρωτούλης, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής προσέλκυσης ξένων επενδύσεων όπως έγινε με την DEUTCHE TELECOM στον ΟΤΕ και σηματοδοτούν τη γενικευμένη εφαρμογή μιας στρατηγικής που συρρικνώνει ό,τι έχει απομείνει από μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και γενικότερες κατακτήσεις. Καταλήγοντας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο των τηλεπικοινωνιών συνολικά πρέπει να αναπτύξουν έναν ενιαίο ταξικό αγώνα, να μη δεχτούν να περάσουν αυτά τα μέτρα και αυτή η στρατηγική που αγκαλιάζει όλες τις επιχειρήσεις του χώρου των τηλεπικοινωνιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ