Παρασκευή 11 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Συνεχίζονται οι τρομοκρατικές διώξεις

Τελειωμό δεν έχουν οι τρομοκρατικές δικαστικές διώξεις σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ και της ταξικής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας (ΕΚΛ), για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις που έγιναν, πριν δυο χρόνια, κατά της άδικης και προκλητικής απόλυσης νεαρού εργαζομένου από κατάστημα του «JUMBO».

Χαρακτηριστικό για την «πρεμούρα» που έχει καταλάβει τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της Λάρισας για το χειρισμό αυτού του ζητήματος είναι και το ότι στα δυο τελευταία κλητήρια θεσπίσματα που εκδόθηκαν περιλαμβάνεται και το όνομα του Τάκη Τσιόγκα, παρά το γεγονός ότι έχει πεθάνει εδώ και ένα χρόνο περίπου κι αυτό είναι παγκοίνως γνωστό στην τοπική κοινωνία, που είχε συγκλονιστεί από τον πρόωρο χαμό του.

Με το πρώτο κλητήριο θέσπισμα που εκδόθηκε στις 20 Γενάρη 2011, με την υπογραφή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, Στ. Κωσταρέλλου, εκτός από τον αείμνηστο Τ. Τσιόγκα, στο εδώλιο του κατηγορουμένου της δίκης που έχει οριστεί για τις 11 Μάη 2011, καλούνται να καθίσουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΕΚΛ, Θ. Βάιος και Παρ. Λιόλιος, αντίστοιχα. Η κατηγορία σε βάρος τους αφορά τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 7 και 14 Φλεβάρη 2009 στο κατάστημα του «JUMBO» που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Λάρισας - Κοζάνης. Ως μάρτυρες κατηγορίας καλούνται να καταθέσουν αστυνομικοί, οι οποίοι, μετά από «παραγγελιά» της διεύθυνσης του καταστήματος, πήγαν εκεί για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Το δεύτερο κλητήριο θέσπισμα εκδόθηκε στις 4 Φλεβάρη 2011, με την υπογραφή του ίδιου εισαγγελέα και κατηγορούμενο, στη δίκη που θα γίνει στις 25 Μάη 2011, εκτός από τον Τάκη Τσιόγκα, τον Β. Σταμουλάκη, μέλος του ΔΣ του ΕΚΛ. Η κατηγορία αφορά στην κινητοποίηση, στο ίδιο κατάστημα «JUMBO», στις 24 Γενάρη 2009 και μάρτυρες κατηγορίας θα είναι πάλι αστυνομικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα αναγνωστέα έγγραφα περιλαμβάνονται 15 φωτογραφίες και δημιουργείται το ερώτημα πώς έφτασαν αυτές στα χέρια της Εισαγγελίας. Τις έβγαλε και τις παρέδωσε η αστυνομία - η πρακτική αυτή χρησιμοποιήθηκε από αστυνομικούς με πολιτικά στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ κατά των διοδίων στην Εθνική Οδό, έξω από τη Λάρισα - ή τις προμηθεύτηκε από αλλού; Και, βεβαίως, η κατηγορία στηρίχθηκε και στο διαβόητο έγγραφο Σανιδά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ