Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Γκρίνιες για το κόστος του πολέμου

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Να μην υποκύψουν στις πολιτικές πιέσεις που απαιτούν άμεση αποχώρηση των αμερικανο-ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, δεδομένων και των αυξανόμενων απωλειών σε κατοχικές δυνάμεις, ζήτησε από τους «συμμάχους» ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς, κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πρώτη «αποχώρηση» κατοχικών στρατευμάτων από τη χώρα αναμένεται τον Ιούλη, με τον Ρ. Γκέιτς να υποστηρίζει ότι πρέπει να «εξασφαλισθεί η σταθερότητα», πριν την παράδοση συγκεκριμένων περιοχών στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας, που συνεργάζονται στενά με την κατοχή, ενώ έσπευσε να υπενθυμίσει στους «συμμάχους» ότι η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Αφγανιστάν έχει στοιχίσει στις ΗΠΑ τα διπλάσια από όσα έχουν δαπανήσει όλες οι άλλες κατοχικές δυνάμεις μαζί.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν συνεχίζουν να χτυπούν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τις περιοχές των φυλών του γειτονικού Πακιστάν, με το πρόσχημα της καταστροφής των στρατοπέδων εκπαίδευσης και των κρησφύγετων των Ταλιμπάν. Στις χθεσινές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο βόρειο Ουαζιριστάν, σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άνθρωποι, οι οποίοι κατά το σύνηθες χαρακτηρίστηκαν από τις αρχές «μαχητές των Ταλιμπάν», ενώ δεν υπάρχουν ανεξάρτητες πηγές να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.

Το Πακιστάν από την πλευρά του χθες πραγματοποίησε νέα «επιτυχημένη» δοκιμή πυραύλου εδάφους - εδάφους, μικρού βεληνεκούς, που μπορεί να φτάσει τα 180 χιλιόμετρα και είναι σε θέση να μεταφέρει πυρηνικές αλλά και συμβατικές κεφαλές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ