Σάββατο 12 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Σε διαβούλευση σχέδιο υπουργικής απόφασης

Στοχεύοντας στη «δημιουργία συνθηκών αρμονικής ανάπτυξης της αγοράς των Επιχειρήσεων Ενεργειακών Υπηρεσιών (ΕΕΥ)», το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης με τίτλο «Επιχειρήσεις Ενεργειακών Υπηρεσιών, Σύσταση και λειτουργία, Μητρώο, Κώδικας Δεοντολογίας και συναφείς διατάξεις».

Οι επιχειρήσεις αυτές αναλαμβάνουν τις παρεμβάσεις ενεργειακής εξοικονόμησης σε κτίρια και εγκαταστάσεις, εξασφαλίζοντας ακόμη και τη χρηματοδότηση, αλλά με το αζημίωτο. Αμείβονται... διαχρονικά, θεωρητικά με το κέρδος που προκύπτει για τον πελάτη τους από τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, με αποτέλεσμα το όποιο όφελος γι' αυτόν να είναι επίσης... θεωρητικό. Δεδομένης της τεχνολογικής εξέλιξης, είναι πολύ πιθανό όταν ολοκληρωθεί η αποπληρωμή της εταιρείας να χρειάζονται νέες παρεμβάσεις...

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μηχανισμό που ωφελεί τις εταιρείες ενεργειακού εξοπλισμού, τις ίδιες τις ενεργειακές εταιρείες και τους στόχους εξοικονόμησης ενέργειας υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων. Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Απρίλη 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ