Τρίτη 15 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις στο Βόλο

Στη σύλληψη 4 ανδρών και μίας γυναίκας στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας με την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική δραστηριότητα» προχώρησε χτες το πρωί η Αστυνομία. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, οι πέντε πρώτοι συλληφθέντες πιάστηκαν σε διαμέρισμα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία πολεμικά τυφέκια «Καλάσνικοφ», εφτά πιστόλια, περίστροφο, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αστυνομικές στολές, περούκες, φάρος αστυνομικών οχημάτων, ασύρματοι, χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτει πως προετοιμάζονταν για ληστεία σε τράπεζα στον Βόλο.

Ανάμεσα στους 5 συλληφθέντες είναι 3 άνδρες - 2 Ελληνες και 1 Αλβανός - οι οποίοι καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σε βάρος τους έχει ασκηθεί δίωξη για «τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών κατά συναυτουργία για να προξενήσουν κοινό κίνδυνο σε ξένα πράγματα και κίνδυνο για άνθρωπο κατά συρροή, έκρηξη κατά συναυτουργία με τη χρήση εκρηκτικών υλών από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο κατά συρροή».

Αργά χτες το βράδυ, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούσαν διαμέρισμα στην οδό Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα.

Εξι από τα επτά άτομα που πιάστηκαν στην Αθήνα και τη Ν. Ιωνία κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ