Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση για την ΕΒΖ

Αίτημα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης στο πρώτο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του θέματος «Ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης» (ΕΒΖ), υπέβαλαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» Χρήστος Τρέλλης και Χρήστος Ποτόλιας.

Οπως τονίζουν σε επιστολή τους προς τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, «η κυβέρνηση και η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος προχωρούν με ταχείς ρυθμούς στην πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Στην περιοχή μας υπάρχουν δύο εργοστάσια της Ορεστιάδας και της Ξάνθης (που σταμάτησε η παραγωγή ζάχαρης) και τα οποία όλα αυτά τα χρόνια ήταν άμεσα συνδεδεμένα με τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας. Πριν την εφαρμογή της αναθεωρημένης ΚΑΠ, στην περιοχή μας καλλιεργούνταν πάνω από 140.000 στρέμματα τεύτλα. Σήμερα, δυστυχώς, δεν ξεπερνούν τις 30.000 στρέμματα. Εκατοντάδες μικρομεσαίοι αγρότες, τευτλοεξαγωγείς, μεταφορείς δέχτηκαν συντριπτικό πλήγμα, οδηγήθηκαν στην καταστροφή».

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι «είναι χρέος του Περιφερειακού Συμβουλίου να απαιτήσει να μην ξεπουληθεί η ΕΒΖ και η ΑΤΕ και τη λειτουργία των δύο εργοστασίων κόντρα στις όποιες αντιαγροτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων και της ΕΕ στα πλαίσια εφαρμογής της ΚΑΠ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ