Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ορθιοι οι φοιτητές στα μαθήματα ... λόγω έλλειψης αιθουσών

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Ερώτηση του ΚΚΕ

Mεγάλα προβλήματα στην παρακολούθηση των μαθημάτων δημιουργεί η έλλειψη χώρων και προσωπικού στην Παιδαγωγική Σχολή Θεσσαλονίκης, αφού οι 4.000 φοιτητές αναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα ακόμα και όρθιοι ενώ το πρόβλημα επιχειρείται να αντιμετωπιστεί με το δανεισμό αιθουσών από άλλες σχολές.

Το θέμα έφερε χτες στη Βουλή με Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Ζιώγας, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Γ. Πανάρετος στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι τα προβλήματα δεν έχουν την έκταση που αναφέρονται στην Ερώτηση. Ισχυρίστηκε ότι δεν είναι εύκολο να βρίσκονται χώροι για αίθουσες και κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση του Πανεπιστημίου επειδή δεν ενέταξε στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα κατασκευής νέων αιθουσών. Οσο δε για το προσωπικό, ισχυρίστηκε ότι δεν είναι άσχημη η κατάσταση, αφού υπάρχουν 54 μέλη ΔΕΠ και η αναλογία στους πρωτοετείς είναι ένας καθηγητής για 5,4 φοιτητές.

Αμφισβητούμε τα στοιχεία που παρατέθηκαν, είπε στην παρέμβασή του ο Γ. Ζιώγας, τονίζοντας ότι στην έλλειψη κτιρίων προστέθηκε η κατά 33% περικοπή των δαπανών πέρσι και η πάνω από 20% φέτος, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι αφόρητη αφού εκτός των άλλων είχαμε αύξηση φοιτητών διάφορων κατηγοριών.

Η σχολή, συνέχισε, χρειάζεται τουλάχιστον ένα αμφιθέατρο 280 ατόμων που θα λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, την ανακατασκευή ενός λυόμενου κτιρίου, ενώ οριστική λύση θα δοθεί μόνο με την κατασκευή δύο νέων πτερύγων που όμως σταμάτησαν στο στάδιο των μελετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ