Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΕΚΑΣΚΑΠ
Προσπάθεια κυβερνητικής συγκάλυψης

Μαχητική παράσταση χτες απ' το ΠΑΜΕ και την ΟΓΕ στο υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή παράσταση στο υπουργείο Υγείας
Στιγμιότυπο απ' τη χτεσινή παράσταση στο υπουργείο Υγείας
Με τη μαχητική παράσταση στο υπουργείο Υγείας το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας απαίτησαν χτες να μην καταργηθεί το μοναδικό Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (ΕΚΑΣΚΑΠ), καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει να το συγχωνεύσει με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του παιδιατρικού νοσοκομείου «Αγία Σοφία» - όπου λειτουργεί το ΕΚΑΣΚΑΠ.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προσπαθώντας να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, αλλά και να παραπλανήσει τους εργαζόμενους στο «Αγία Σοφία» που έχουν σηκωθεί στο πόδι επιχειρεί να θολώσει τα νερά για τις προθέσεις της. Ετσι, την ώρα της παράστασης η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έδινε συνέντευξη Τύπου με θέματα για τη διατροφή και την άθληση. Και όταν ο «Ρ» έθεσε το θέμα για το ΕΚΑΣΚΑΠ ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα, το Υπουργείο Υγείας δεν ξέρει τίποτα για το θέμα αυτό, υπάρχει σε όλη τη χώρα αναστάτωση σχετικά με εικασίες κ.λπ. που εντέχνως κατά τη γνώμη μου κάποιοι διοχετεύουν. Εμείς ξεκινάμε τη συζήτηση από την 1η Απριλίου για όλα αυτά τα θέματα και θα δώσουμε χώρο στον καθέναν που έχει να πει την άποψή του. Δεν ξέρω κάτι για το οποίο να χρειάζεται να κάνω ειδική δήλωση». Ωστόσο, όμως, όταν ο «Ρ» έθεσε το θέμα εάν θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού - καθώς έχουν μείνει ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές - ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν απάντησε, κλείνοντας τη συνέντευξη Τύπου με ένα ξερό «ευχαριστώ».

Την ώρα, όμως, που ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε άγνοια για τη συγχώνευση, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΟΓΕ είχε συνάντηση με τον Γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο, ο οποίος τους μίλησε για λειτουργική διασύνδεση του ΕΚΑΣΚΑΠ με τη ΜΕΘ και ότι το θέμα εξετάζεται. Μετά τη συνάντηση, τα στελέχη του ΠΑΜΕ Αλ. Περράκης και Ηλ. Σιώρας κατάγγειλαν ότι το υπουργείο Υγείας με την πολιτική υποβάθμισης και τα σχέδια για τη συγχώνευση του ΕΚΑΣΚΑΠ λειτουργεί ως πλασιέ υπέρ του ιδιωτικού τομέα Υγείας.

Χτες, εξάλλου, ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους επανακατέθεσε την Επίκαιρη Ερώτηση για το ΕΚΑΣΚΑΠ για να συζητηθεί το θέμα στη Βουλή.

Παρέμβαση και στο Βόλο

Σε δίωρη κατάληψη των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων και των έκτακτων περιστατικών του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Βόλου, προχώρησαν οι δυνάμεις του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, μπλοκάροντας την είσπραξη του χαρατσιού των 5 ευρώ για την είσοδο κάθε ασθενή για επίσκεψη σε γιατρούς ή εξετάσεις.

Στο πλαίσιο της αγωνιστικής παρέμβασης, είχαν συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας την απαίτησή τους για κατάργηση του χαρατσιού που επιβάλλεται σε βάρος των λαϊκών οικογενειών, καταγγέλλοντας, γενικότερα, την πολιτική ιδιωτικοποίησης της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ