Τετάρτη 16 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Εκβιασμοί για να σταματήσουν τον αγώνα

Σε ωμό εκβιασμό καταφεύγει τώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να κάμψει την αντίσταση και τον αγώνα κατοίκων και φορέων της Λαυρεωτικής ενάντια στη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη περιοχή Οβριόκαστρου της Κερατέας απειλώντας, ότι αν δεν γίνει το έργο, την όποια «ζημιά» θα πληρώσει ο Δήμος με παρακράτηση των χρημάτων των ΚΑΠ του 2011 και 2012.

Μετά την τρομοκρατία των ΜΑΤ, τη βία και καταστολή, τα χημικά, τα δικαστήρια και τις απειλές, η κυβέρνηση προχωρά σε ανοιχτές απειλές μέσω της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (πρώην Περιφέρεια) και με αφορμή το κάψιμο δύο μηχανημάτων που έχει εγκαταστήσει ο εργολάβος στο χώρο. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα και προβάλλοντας τον «κίνδυνο» να χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. ευρώ του έργου, απειλεί ότι: «σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία που προωθούν άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, θα κάνει ό,τι απαιτείται για να εξασφαλιστεί σε περίπτωση απένταξης το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κλπ.) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ του 2011 και 2012».

Ξεκάθαρα δηλαδή απειλεί με οικονομικό στραγγαλισμό το Δήμο. Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις από κατοίκους και φορείς της περιοχής και αυτό εκφράστηκε την ίδια μέρα στον διορισμένο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Η. Λιακόπουλο με τον οποίο συναντήθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία. Το μόνο που πήραν όμως σαν απάντηση ήταν ότι η ανακοίνωση ... δεν αφορά αυτούς αλλά δήμους της Πελοποννήσου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ