Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Η αγανάκτηση γίνεται αγωνιστική δράση

Συγκεντρώσεις, με αιχμή το θέμα των συγχωνεύσεων, αύριο στα Τρίκαλα και τη Δευτέρα στην Καρδίτσα

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις και στη Θεσσαλία ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων.

Συγκεντρώσεις διοργανώνουν οι αγωνιστικές συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ, αύριο Παρασκευή στα Τρίκαλα, στις 6.30 μ.μ, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και την ερχόμενη Δευτέρα στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Χτες το πρωί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου και Λυκείου Γόννων Λάρισας, τα οποία τελούν υπό κατάληψη, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος των διοδίων Μακρυχωρίου και στη συνέχεια άνοιξαν τις μπάρες για την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι Χρ. Μπίκας και Τ. Δημεράς, δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Τεμπών.

Από χτες απέχουν από τα μαθήματά τους οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δολίχης Ελασσόνας, στο οποίο σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μπαίνει λουκέτο.

Στο Νομό Μαγνησίας, σε καταλήψεις σχολείων προχώρησαν οι μαθητές των Λυκείων Ευξεινούπολης, Πτελεού και Μικροθηβών, ενώ αγωνιστικές κινητοποιήσεις αναμένεται ν' αποφασιστούν σε λαϊκές συνελεύσεις που θα γίνουν στα Κανάλια, τις Γλαφυρές, το Περίβλεπτο κ.α. Και στο Λιοντάρι Καρδίτσας συνεχίζεται η κατάληψη του Γυμνασίου.

Στον αγώνα οι αγρότες!

Κάλεσμα στους Αγροτικούς Συλλόγους και στους αγρότες του Νομού Καρδίτσας, που έχει θλιβερή πρωτιά στον αριθμό σχολείων που συγχωνεύονται, απηύθυνε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Ο Β. Μπούτας τόνισε ότι με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων εντείνεται πιο πολύ η ερήμωση του νομού, μπαίνουν ταξικοί φραγμοί στη γνώση για τα παιδιά των αγροτικών οικογενειών. «Αυτό που επιδιώκουν - είπε - είναι να στοιβάξουν τα παιδιά της αγροτικής οικογένειας σε πολυδύναμα σχολεία που θα παράγουν μαζικά, ευέλικτους φτηνούς, καταρτίσιμους εργαζόμενους». Υπογράμμισε, επίσης, πως ήδη έχουν περικοπεί τα κονδύλια για τη μεταφορά των μαθητών και στις κυβερνητικές εξαγγελίες δεν αναφέρεται πουθενά η σχετική ευθύνη του κράτους, που σημαίνει επίθεση στις τσέπες εργαζομένων - αγροτών, αλλά και στα μυαλά των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ