Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέα ευρήματα ανακοίνωσε η Αστυνομία

Την εύρεση τριών κειμένων - προκηρύξεων της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», που αναλαμβάνουν την ευθύνη για διάφορες ενέργειες, ανακοίνωσε χτες η Αστυνομία. Οι προκηρύξεις εντοπίστηκαν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που κατασχέθηκε σε διαμέρισμα στη Ν. Ιωνία Μαγνησίας, όπου πιάστηκαν πέντε από τα έξι άτομα τα οποία κατηγορούνται γι' αυτήν την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν αρχεία κειμένων τα οποία αποτελούν προσχέδια, αλλά και τελική μορφή εγγράφων που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδα του διαδικτύου και αφορούν την ανάληψη ευθύνης για την αποστολή 14 δεμάτων - βομβών σε πρεσβείες, οργανισμούς και πολιτικά πρόσωπα, καθώς και για την αποστολή εμπρηστικού πακέτου στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη, που υπογράφονται με την ένδειξη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς 25/11/2010» τα πρώτα, αλλά και με την ένδειξη «Παράνομος Τομέας Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τα δεύτερα. Επίσης, βρέθηκε κείμενο αλληλεγγύης στους κατηγορούμενους αυτής της υπόθεσης, όπως κι ένα κλεμμένο ΙΧ στην οδό Βαλαωρίτου.

Στο μεταξύ, τυπικές απολογίες έδωσαν χτες, ενώπιον των εφετών ανακριτών, οι 5 από τους 6 κατηγορούμενους, για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Οπως είπαν στους ανακριτές, δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία, ενώ ο έκτος που συνελήφθη στο Χολαργό απολογήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν και κάνει λόγο για ποινικοποίηση της κοινωνικής του ζωής. Οι 5 κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί σε βάρος τους, οι κατηγορούμενοι, πλην του τελευταίου, φέρονται να κατείχαν από κοινού τα όπλα που εντοπίστηκαν σύμφωνα με την Αστυνομία, τον περασμένο Δεκέμβρη σε Πειραιά και Νέα Σμύρνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ