Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η έκθεση εργαλείο παρέμβασης στις συνειδήσεις

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς της ΚΝΕ με αφορμή θέματα εκθέσεων σε σχολεία της περιοχής

Σε ζητήματα ιδεολογικής παρέμβασης στις συνειδήσεις των μαθητών μέσα από το σχολείο αναφέρεται η Οργάνωση Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς της ΚΝΕ με αφορμή τις εκθέσεις που ζητήθηκε από μαθητές να γράψουν με θέματα όπως «Παγκόσμια μέρα της Δημοκρατίας», «Κάντε προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας της Βουλής, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών». Σε σχολείο της περιοχής μάλιστα ως θέμα δόθηκε το «Σχολιάστε τη φράση "όταν το home cinema μπήκε στα σπίτια, ο Μαρξ βγήκε από το παράθυρο"».

«Η "δημοκρατία" τους, υπερασπιστής της εξουσίας τους!», σχολιάζει η ΚΝΕ στην ανακοίνωση και επισημαίνει: «Πόσο δημοκρατικό άραγε είναι τον ιδρώτα και το μόχθο των γονιών μας, χιλιάδων εκατοντάδων τέτοιων οικογενειών να τον καρπώνονται μερικές δεκάδες οικογένειες βιομηχάνων - εφοπλιστών στη χώρα μας; Πόσο δημοκρατικό είναι να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο, να πληρώνουμε απίστευτα ποσά για να αθληθούμε, για να μάθουμε και να παίξουμε μουσική; Η δημοκρατία τους είναι να απολύουν τους γονείς, να κόβουν μισθούς, να μην έχουν οι μαθητές ελεύθερο χρόνο. Η δημοκρατία τους λοιπόν είναι ταξική, γιατί στηρίζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και όχι των εργαζομένων», σημειώνεται μεταξύ άλλων, συμπληρώνοντας ότι «το σημερινό κοινοβούλιο δεν είναι ουδέτερο, δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Δεν είναι η λάθος επιλογή προσώπων ή κομμάτων στην κυβέρνηση όπως θέλουν να μας πείσουν, αλλά το ποια τάξη είναι στην εξουσία».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή θέματος έκθεσης για τον Μαρξ, η Οργάνωση το εντάσσει στο συνολικό κλίμα αντικομμουνισμού που ξεδιπλώνεται και σε σχολεία και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «στόχος τους είναι να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση σήμερα, άλλη προοπτική. Οτι σε καπιταλισμό γεννηθήκαμε και εδώ θα πεθάνουμε». «Μπορεί η σοσιαλιστική κοινωνία να άρχισε να οικοδομείται στις αρχές του 20ού αιώνα στη Σοβιετική Ενωση, παρ' όλα αυτά οι κατακτήσεις για το λαό της φαντάζουν πολυτέλεια στο σήμερα. Τότε που όλοι είχαν δουλειά με δικαιώματα, τότε που τα παιδιά μάθαιναν γράμματα χωρίς δραχμή από την τσέπη των γονιών τους και ο Πολιτισμός - Αθλητισμός ήταν δικαίωμα και όχι ευκαιρία», αναφέρεται μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ