Πέμπτη 17 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΚΚ
Προειδοποιούσε για κίνδυνο ατυχήματος από το 2006

Τους κινδύνους για τη λειτουργία των πεπαλαιωμένων πυρηνικών σταθμών της Ιαπωνίας και το ενδεχόμενο σεισμού και τσουνάμι είχε υπογραμμίσει ο εκπρόσωπος του ΚΚ Ιαπωνίας, Γιοσίι Χιντεκάτσου, από το 2006 στη Βουλή και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Προϋπολογισμού. Το ΚΚ Ιαπωνίας σημείωνε ότι «τουλάχιστον 43 πυρηνικοί αντιδραστήρες, το 80%, αυτών που λειτουργούν στη χώρα, θα αντιμετωπίσουν σοβαρό κίνδυνο αν το επίπεδο της θάλασσας πέσει κατά τέσσερα μέτρα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί θαλασσινό νερό για την ψύξη του πυρήνα του αντιδραστήρα». Καλούσε να παρθούν μέτρα ασφαλείας για το χειρότερο σενάριο ατυχήματος και «να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για συστήματα ψύξης, ώστε να αποφευχθεί η τήξη των πυρήνων, θα έχει καταστροφικές συνέπειες».

Βέβαια, στην περίπτωση του τωρινού ατυχήματος, το αποτέλεσμα του τεράστιου τσουνάμι ήταν όχι να υπάρξει έλλειψη νερού, αλλά να χτυπηθούν τα ηλεκτρικά συστήματα της ψύξης και να προκληθεί η κρίση που προέκυψε.

Ωστόσο, οι προειδοποιήσεις των κομμουνιστών όπως και πολλών επιστημόνων εδώ και πολλά χρόνια αγνοήθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις και το ιδιωτικό μονοπώλιο που ελέγχει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ