Σάββατο 19 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δράση ενάντια στο κλείσιμο σχολείων

Τη ριζική αντίθεσή της με την κυβερνητική απόφαση κατάργησης σχολείων, εκφράζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Μεταξύ άλλων τονίζει: «Θεωρούμε απαράδεκτο και αντιεπιστημονικό να στοιβάζονται μαθητές σε τάξεις πάνω από 20 άτομα η κάθε μία και σε διαχωρισμό μαθητών σε εκείνους που "παίρνουν τα γράμματα" και σε "αυτούς που δεν τα παίρνουν".

Θέλουν τα παιδιά μας αμόρφωτα, με γνώση μιας χρήσης, φτηνή εργατική δύναμη για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Διαφωνούμε με την κατεύθυνση της κυβέρνησης να προωθήσει το νέο σχολείο της αγοράς, το οποίο θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις χορηγούς, να αντιμετωπίζουν το σχολείο σαν επιχειρηματική μονάδα με σκοπό το κέρδος».

Η Ομοσπονδία καλεί, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, να συζητήσουν το θέμα στα ΔΣ, με τα μέλη των Σωματείων, τους Επαγγελματοβιοτέχνες του κλάδου. «Να συσπειρωθούμε στην ΠΑΣΕΒΕ και να συντονίσουμε τη δράση μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις των σχολείων, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Παιδεία, να διεκδικήσουμε 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, ανώτατη εκπαίδευση αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσιες και δωρεάν επαγγελματικές σχολές μετά τη 12χρονη εκπαίδευση», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ