Τρίτη 22 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέες θηριωδίες Αμερικανών δολοφόνων

ΚΑΜΠΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν τις θηριωδίες των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και τα εγκλήματα πολέμου των «ομάδων δολοφόνων» που κατηγορούνται για δολοφονίες αμάχων για «διασκέδαση». Σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο γερμανικό «Der Spiegel», οι Αμερικανοί στρατιώτες Τζέρεμι Μόρλοκ και Αντριου Χολμς εμφανίζονται να σέρνουν από το κεφάλι νεκρό άμαχο Αφγανό. Το γερμανικό περιοδικό αποκαλύπτει ότι έχει στην κατοχή του περισσότερες από 4.000 φωτογραφίες και βίντεο από τη δολοφονική δράση των συγκεκριμένων ομάδων.

Ο αμερικανικός στρατός, σε μία δήλωση που ξεχειλίζει από υποκρισία, εμφανίζεται έκπληκτος απέναντι στη θηριωδία, υποστηρίζοντας ότι οι εν λόγω πράξεις αντιτίθενται στις αξίες του αμερικανικού στρατού και ζητά για πολλοστή φορά συγνώμη χωρίς αντίκρισμα για τα όσα συνέβησαν. Οι στρατιώτες και οι αξιωματικοί που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες δολοφονίες αναμένεται να περάσουν στρατοδικείο.

  • Την ίδια στιγμή, στο Πακιστάν έκρηξη σημειώθηκε την Κυριακή σε ορυχείο στα βορειοδυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα 24 από τους 52 εργάτες να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκπνέουν οι ελπίδες και για τους υπόλοιπους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ