Κυριακή 14 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Δυναμώνει το αντι-ΝΑΤΟικό αίσθημα

Σε συλλήψεις νεολαίων αντιιμπεριαλιστών προχώρησε πρόσφατα η βουλγαρική αστυνομία

ΑντιΝΑΤΟική διαδήλωση. Η αστυνομία συνέλαβε μέλη του κινήματος «Τσε Γκεβάρα» με την πρόφαση της... ανάρτησης φασιστικών συμβόλων
ΑντιΝΑΤΟική διαδήλωση. Η αστυνομία συνέλαβε μέλη του κινήματος «Τσε Γκεβάρα» με την πρόφαση της... ανάρτησης φασιστικών συμβόλων
Εντονη ανάπτυξη των αντι-ΝΑΤΟικών αισθημάτων του λαού της Βουλγαρίας παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και στη γειτονική μας χώρα.

Ετσι στις 6/01/2001, κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων γιορτασμών της επετείου της γέννησης του Βούλγαρου εθνικού ήρωα και ποιητή - επαναστάτη Χρίστο Μπότεφ, που γίνονταν στο κεντρικό πάρκο της Σόφιας (και στις οποίες παρευρίσκονταν ο πρόεδρος της χώρας Πέτερ Στογιάνοφ, ο υπουργός άμυνας Μπόικο Νόεφ, ο υπ. Εξωτερικών Εμανουίλ Ιορντάνοφ και άλλοι επίσημοι), τα μέλη του Νεολαιίστικου Επαναστατικού Κινήματος «Τσε Γκεβάρα» κρατώντας κόκκινες και βουλγαρικές σημαίες άνοιξαν ένα πανό με το σύνθημα «Εξω οι ΝΑΤΟικοί». Στο πανό το έμβλημα του ΝΑΤΟ είχε «φιλοτεχνηθεί» να μοιάζει με αγκυλωτό σταυρό... Αμέσως αστυνομικοί, με εντολή του προέδρου της χώρας, προχώρησαν σε συλλήψεις νεολαίων διαδηλωτών. Η σύλληψη έγινε με τη γελοία δικαιολογία της «ανάρτησης φασιστικών συμβόλων σε δημόσιο χώρο».

Την επόμενη 7/01/2001, στις 10.00 το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατούνταν οι νεολαίοι διαδηλωτές. Τη συγκέντρωση οργάνωσαν οι κομμουνιστές και οι αριστερές πλατφόρμες του Βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίες υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη νεολαιίστικη οργάνωση. Στις 10.30 οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην απελευθέρωση των νεολαίων.

Τη συγκεκριμένη είδηση μετέδωσαν οι «Επιτροπές ΟΧΙ», που πρόσφατα συγκροτήθηκαν στη Βουλγαρία, με στόχο να εμποδίσουν την ένταξη της Βουλγαρίας στο ΝΑΤΟ. Τις «Επιτροπές ΟΧΙ» υποστηρίζουν το Βουλγάρικο Κομμουνιστικό Κόμμα «Γκεόργκι Ντιμιτρόφ», η Βουλγάρικη Αγροτική Λαϊκή Ενωση «Αλ. Σταμπολίσκι», η Πολιτική Λέσχη «Εκογκλασνόστ», το Πράσινο Κόμμα, η Μαρξιστική Πλατφόρμα του Βουλγάρικου Σοσιαλιστικού Κόμματος, η Ομοσπονδία Πολιτικών Λεσχών «Ανοιχτό Φόρουμ» στο Βουλγάρικο Σοσιαλιστικό Κόμμα, η Πολιτική Λέσχη «ΖΟΡΑ», το Λαϊκό Κίνημα «Γιούζνι Παρκ», η Αντιφασιστική Ενωση Βουλγαρίας.


Ελισαίος ΒΑΓΕΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ