Τετάρτη 17 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Στο «φως» των τραγουδιών

 

«Μουσικές του κόσμου» από τις Μ. Φαραντούρη, Σ. Γιαννάτου, Ελ. Πασπαλά
«Μουσικές του κόσμου» από τις Μ. Φαραντούρη, Σ. Γιαννάτου, Ελ. Πασπαλά
«Κόκκινη κλωστή δεμένη» - τα τραγούδια του κόσμου. Τραγούδια, σμιλεμένα με τη δημιουργική διάθεση, τους πόθους, τα όνειρα, τις αγωνίες των λαών του κόσμου. «Τυλιγμένα» στην «ανέμη» τριών σπουδαίων γυναικείων φωνών: της Μαρίας Φαραντούρη, της Σαβίνας Γιαννάτου και της Ελλης Πασπαλά. Ο λόγος για το πρόγραμμα «Μουσικές του κόσμου», που με μεγάλη επιτυχία είχαν παρουσιάσει οι τρεις ερμηνεύτριες το καλοκαίρι που μας πέρασε και το οποίο επαναλαμβάνουν από αύριο στη «Σφεντόνα» (Λ. Αλεξάνδρας 22). Οι μουσικές τους παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 4 του Δεκέμβρη, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (10.30μμ) και Κυριακή (8.30μμ). Συμμετέχουν οι μουσικοί: Χάικ Γιαζιτζιάν, Τάκης Φαραζής, Δήμος Δημητριάδης, Μάικ Σμιρνόφ, Τάσος Μισιρλής, Γιώργος Πατσιαούρας, Γιάννης Παπατριανταφύλλου, Στέφανος Λογοθέτης.

  • Στον ίδιο χώρο, τη Δευτέρα (10.30μμ) θα δώσει συναυλία η Καλλιόπη Βέττα, με τραγούδια από το δεύτερο προσωπικό της δίσκο «Στο φως». «Νυχτερινό παζάρι στο Μαρακές», «Ιανός», «Τζιβαέρι», μελωδίες του Γιάννη Ιωάννου και άλλα τραγούδια συνθέτουν το πρόγραμμα της συναυλίας μιας τραγουδίστριας που έχει ξεχωρίσει για την αισθαντική, αξιόλογη φωνή της.
  • Φωνή μελωδική, που έχει το χάρισμα ν' αγγίζει ευαίσθητες χορδές, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, επανειλημμένα μας έχει ταξιδέψει σε μονοπάτια της ψυχής. Ο καλλιτέχνης από αύριο μέχρι τις 5 του Δεκέμβρη θα εμφανίζεται στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» (Συγγρού 143), παρουσιάζοντας την τελευταία δουλιά «Ανεμοδείκτης», καθώς και παλιότερα αγαπημένα τραγούδια του από τους δύο δίσκους του με τον Νίκο Ζούδιαρη. Επίσης, δημιουργίες των Χατζιδάκι, Μαρκόπουλου, Λοΐζου, Περίδη, Καλδάρα, Σαββόπουλου, Μάλαμα, Κατσιμίχα. Μαζί του οι μουσικοί: Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Ντέιβιντ Λιντς, Μιχάλης Καπηλίδης, Μίλτος Παπαστάμου. Εμφανίσεις καθημερινά (11μμ), Κυριακή (9μμ), εκτός Δευτέρας και Τρίτης.
  • «Να μείνουν μόνο τα τραγούδια» - η προτροπή και μαζί τίτλος και της φετινής μουσικής παράστασης της Δήμητρας Γαλάνη και του Κώστα Μακεδόνα, στη «Μέδουσα». Από την Παρασκευή, μαζί με την κεφάτη συντροφιά τους, θα παρουσιάζουν το δεύτερο μέρος της επιτυχημένης περσινής τους παράστασης. Ενα μουσικό οδοιπορικό στα τραγούδια, που μας σημάδεψαν τα τελευταία τριάντα χρόνια. Και το φετινό πρόγραμμα γράφουν και σκηνοθετούν οι Μ. Ρέππας και Θ. Παπαθανασίου, ενώ οι χορογραφίες είναι του Δ. Σωτηρίου.
  • Στην καρδιά της Αθήνας βρίσκεται η νέα «Μυροβόλος», καθώς το γνώριμο αιγαιοπελαγίτικο στέκι του Παντελή Θαλασσινού αποκτά και αθηναϊκή στέγη (Φιλελλήνων 15, Σύνταγμα). Εκεί, από την Παρασκευή θα βρίσκεται ο γνωστός τραγουδοποιός, συντροφιά με τη Γεωργία Γρηγοριάδου και τον Πάνο Ρεντίφη, παρουσιάζοντας μελωδικές βραδιές με όμορφα ελληνικά τραγούδια. Ο χώρος θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ