Τρίτη 16 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση οργανώνει σήμερα (7μ.μ.) η «Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου». Στο Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο (Βεντήρη 5, περιοχή Χίλτον), η Βάσα Σολωμού - Ξανθάκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Το γράμμα» (εκδόσεις Χατζηνικολή). Διαβάζει η ηθοποιός Αννα Βαγενά.

  • Ο καθηγητής κρουστών, Κώστας Βορίσης, παρουσιάζει σήμερα (8.30μ.μ.) στην αίθουσα συναυλιών «Φίλιππος Νάκας» (Ιπποκράτους 41), το βιβλίο του «Ανάλυσις Πολύπλοκων Ρυθμικών Σχημάτων». Αύριο (8.30μ.μ.) στον ίδιο χώρο, ο συνθέτης Ευάγγελος Κοκκόρης παρουσιάζει το δεύτερο CD του, με τίτλο «Νοσταλγία της Σιωπής» («Λύρα»). Ο Βαγγέλης Σκούρας (κόρνο), ο Δημήτρης Γούζιος (βιολοντσέλο) και η Εφη Παπαθωμαΐδου (πιάνο), θα ερμηνεύσουν ζωντανά κομμάτια του CD.
  • Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζεφυρίου και ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής δώδεκα καλλιτεχνών από τη Δυτική Αθήνα. Η έκθεση πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζεφυρίου (Μπουμπουλίνας και 17ης Νοέμβρη). Παρουσιάζουν έργα τους οι: Αντώνης Αλεβιζόπουλος, Γεράσιμος Γερολυμάτος, Χρίστος Γκριτζάπης, Ανδριάνα Καραμπάτσου, Γιώργος Καρβούνης, Αικατερίνη Κάρτα, Χάρης Λαλές, Παναγιώτα Μπουτσικάκη, Ζωή Παπαδημητροπούλου, Ευγενία Πεζά - Ψαρώνη, Νίκος Σιαλακάς, Αλέξανδρος Τζίντζος.
  • Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού ξεκινά στο Διαδίκτυο την παρουσίαση μιας σειράς επεισοδίων με τίτλο: «Θεόδωρος. Στα βήματα ενός μοναχού του 10ου αιώνα στο Βυζάντιο», που μια φορά τη βδομάδα θα συντροφεύουν τα παιδιά (10-16 ετών).

Κάθε Πέμπτη (9.30μ.μ.) στο φουαγιέ του Θεάτρου «ΟΔΟΣ» (25ης Μαρτίου 32, Θεσσαλονίκη), οι «Ταξιδιώτες στο χρόνο» παρουσιάζουν μια μουσική αναδρομή. Κάθε Τετάρτη (10μ.μ.) ο Δημήτρης Τραπεζανίδης με την κιθάρα του, θα ταξιδεύει στον κόσμο της μπαλάντας. Σημειώνουμε ότι το θέατρο «ΟΔΟΣ» διοργανώνει και σεμινάρια, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εικαστικής Τέχνης «Μορφέας» της Νίκαιας, που απευθύνονται κυρίως σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και όσους ασχολούνται με το θέατρο, κουκλοθέατρο και τα παιδιά. Το σεμινάριο Γαντόκουκλας (24 ώρες) θα ξεκινήσει αύριο. Διδασκαλία κατασκευής Φ. Φέρτης. Διδασκαλία κίνησης Μιρέλα Κατσά. Το σεμινάριο μάσκας (15 ώρες) θα ξεκινήσει στις 3/3. Διδασκαλία Φ. Φέρτης. Δηλώσεις συμμετοχής: 031 424321.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ